HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 8. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali Başladı
7 Aralık 2021, Salı
8. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali Başladı

Uşak Üniversitesinin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın onursal başkanlığında İletişim Fakültesi İletişim Topluluğunca, hem fiziksel hem de www.usakfilmfest.com adresinde çevrimiçi düzenlenen 8. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin açılış töreni 6 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan törene Vali Vekili Muammer Balcı, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu ile Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Karahallı Kaymakamı Muhammet Zencirli, Ulubey Kaymakamı İsmail Erdoğan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Ceylan, festival başkanı İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Sezgin, davetliler, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu Başkanı Nurçin Karakay, başta Rektör Prof. Dr. Savaş olmak üzere destek veren ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Festival Başkanı Prof. Dr. Murat Sezgin, bu yıl 8.’si düzenlenen ve iki yıldır uluslararası düzeye çıkan festivalin bugün çok büyük bir ivme kazandığını belirterek “Öğrencilerimiz, teorik bilgileri aklın ve bilimin ışığında yeni nesil üniversite sloganıyla çok farklı yerlere getirdiler. Festivalimiz, üçlü jüri kademesi, gösterime giren filmlerin tamamına telif ödemesi, sinemanın tüm bileşenlerine yönelik ödüllendirmelere gitmesi ve oyuncu dallarında cinsiyet ayrımını kaldırmasıyla Türkiye ve dünyada kimi ilklere imza atıyor. Uluslararası Kısa Film, Ulusal Kısa Film ve Ulusal Öğrenci Filmleri yarışmalarında toplam 24 dalda Kanatlı Denizatı Ödüllerini takdim edeceğiz. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne, destek olan herkese ve özellikle öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

Rektör Savaş: “Üniversitelerin temel görevlerinden biri de toplumu kültürel yönden geliştirmektir.”

Festivalin onursal başkanı Rektör Prof. Dr. Savaş yaptığı konuşmada, “Üniversitelerin temel görevlerinden biri de toplumun kültürel ruhunu geliştirmektir. Uluslararası boyuta taşınan Uşak Kısa Film festivalimizin her yıl daha da gelişmesiyle hem şehrimize hem de ülkemize değer katıyoruz. Öğrencilerimiz açısından da son derece önemli olan bu tarz etkinliklerin sayısını Uşak Üniversitesi olarak artırmaya çalışıyoruz. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve İletişim Topluluğu öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu genç yaşta bu tür etkinlikler içerisinde bulunarak kendilerini geleceğe hem sosyal ve kültürel açıdan hazırlamış oluyorlar.”dedi.

Açılış töreni, festival finalistlerden İlayda İşeri’nin yönettiği “Çeşme” ve Merve Bozcu’nun yönetimindeki “Plastik Rüya”nın gösterimlerinin ardından, geçtiğimiz yılın kazananları olup Akademi Ödülleri’nde Oscar’a aday gösterilen Da Yie ve Sticker filmlerinin gösterimi ve Uşak Kent Orkestrası konserinin ardından sona erdi.

4 Aralık Cumartesi günü başlayan Uşak Kısa Film Festivali, 12 Aralık Pazar gecesine dek 31 ülkeden 26’sı özel gösterim olmak üzere toplam 119 filme ev sahipliği yapacak. 2’si Dünya, 19’u Asya 26’sı Türkiye, toplam 47 filmin prömiyerini yapacağı Uşak Film Festivali’nde yapıtların tamamı festival süresince ücretsiz olarak çevrimiçi izlenebilecek.