HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi 3. ERTE Kongresi Başladı
2 Aralık 2021, Perşembe
Uşak Üniversitesi 3. ERTE Kongresi Başladı

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Eğitim Araştırmaları ve Öğretmen Eğitimi Kongresi (3rd Education Research and Teacher Education Congress/ ERTE Congress) başladı. Çevrimiçi yapılan ERTE Kongresinin açılış oturumu, 1 Aralık tarihinde Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Savaş: “Üniversite olarak düzenlediğimiz kongreler öğrencilerimize de yeni ufuklar açıyor.”

ERTE kongresinin ilk oturumunda açılış konuşması yapan Rektör Savaş, “Bu tür kongreler akademisyenlerin araştırmalarını, yayın ve projelerini sunmaları açısından önem taşımaktadır. Ayrıca lisans ve lisansüstü öğrencilerimize de yeni ufuklar açmaktadır. Eğitim Fakültemiz tarafından düzenlenen kongremizde, 130’a yakın bildiri sunulacaktır. Bu yıl çevrimiçi olarak yapılan kongremizin, dördüncüsünü yüz yüze yapmayı temenni ediyorum. Bir kez daha Eğitim Fakültemiz başta olmak üzere, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ramazan Altınay ise açılış oturumunda yaptığı konuşmada; 1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek kongrenin ana temasının “Eğitimde Sosyal Adalet” olduğunu belirterek, katılan ve destek olan herkese teşekkür etti.

Açılış oturumunun ardından kongrenin ilk gününde; Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Cemaloğlu’nun konuk olduğu ‘Lider Öğretmen’, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnayet Aydın’ın konuk olduğu ‘Eğitimde Etik ve Değerler’ adlı söyleşiler ve 11 ayrı oturum gerçekleştirildi.