HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Cumhuriyet'in Türk Kadınına Kazandırdıkları Konferansı Gerçekleşti
28 Ekim 2021, Perşembe
Cumhuriyet'in Türk Kadınına Kazandırdıkları Konferansı Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Cumhuriyet'in Türk Kadınına Kazandırdıkları” konulu konferans gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Önder Deniz'in konuşmacı olduğu konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karayaman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen konferansta Doç. Dr. Önder Deniz, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. vesilesiyle konuyla ilgili konferans vermekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu kaydederek “Cumhuriyet’in Türk Kadınlarına Kazandırdıkları” üzerinden  “Türkiye’nin Kadın Kahramanı: Jale İnan” adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Cumhuriyetimizin kurulması ile kadınlarımızın birçok ilki gerçekleştirdiğini belirten Doç. Dr. Deniz, Cumhuriyetle birlikte kadınlara yeni haklar kazandırıldığını aktardı. Cumhuriyetin sembol kadınlarından birinin de Jale İnan olduğunu söyleyen Doç. Dr. Deniz “Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğu Jale İnan’dır. Jale İnan, Perge ve Side antik kentlerinin gün ışığına çıkarılmasına öncülük ederek, çıkarılan eserlerin sergilenmesi için Antalya ve Side müzelerinin kurulmasını sağlamıştır.” dedi.

Cumhuriyet’in Türk kadınına kazandırdığı haklardan bahseden Doç. Dr. Önder Deniz’e konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ tarafından teşekkür plaketi verildi.