HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TÜBİTAK 1512 BiGGSİNERJİ Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti
12 Temmuz 2021, Pazartesi
TÜBİTAK 1512 BiGGSİNERJİ Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti

Girişimci adaylarını bilgilendirmek amacıyla, Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) ve Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme A.Ş. ortaklığında “TÜBİTAK 1512 BiGGSİNERJİ-Uşak Üniversitesi Tanıtım Toplantısı” konulu çevrimiçi etkinlik gerçekleştirildi.

UTTO Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Atike İnce Yardımcı’nın moderatörülüğünde gerçekleşen programda, konuşmacı olarak Dokuz Eylül Teknopark’tan Deniz Ağdaş yer aldı.

Etkinlikte programa başvuru süreçlerini aktaran Ağdaş, “Biggsinerji; teknoloji ve yenilik tabanlı iş fikrine sahip girişimcilere, fikirlerini ticarileştirme yolunda, eğitim, mentorluk gibi hizmetler ile destek sağlayan, uygulayıcı bir kuruluş ve ön kuluçka programıdır. Programın alt yapısında; girişimcilerin TÜBİTAK’ın “Bireysel Genç Girişim Sermaye Destek” programının sunduğu 200.000 TL hibe desteğine ulaşmalarını sağlanma ve katılımcıların iş fikirlerini katma değer yaratan nitelikli girişimlere dönüştürmeleri yatmaktadır. Ayrıca geçen dönemlere göre TÜBİTAK BİGG başvuru koşullarında değişiklikler oldu. BİGG programına artık, önlisans, lisans öğrencileri ve tüm akademisyenler başvuru yapabilmekte.” şeklinde konuştu.

Başvuru yapmak isteyen girişimciler için son başvuru tarihinin 30 Temmuz 2021 olduğunu hatırlatan Deniz Ağdaş, detaylı bilgiye www.biggsinerji.com adresinden erişilebileceğini söyledi.