HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinden Çocuklara Sevgi Eli
6 Temmuz 2021, Salı
Uşak Üniversitesinden Çocuklara Sevgi Eli

Uşak Üniversitesi Teknik Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü “Dekoratif Oyuncak Tasarımı” ve “Promosyon Ürün Tasarımı” dersleri kapsamında, Uşak Valiliği Sevgi Evlerinde kalan çocuklar için “Oyuncağını Anlat Biz Yapalım” projesi gerçekleştirildi.  

Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, TBMYO Öğretim Görevlisi Gökhan Yıldırım, Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yrd. Koray Acar, Uşak Çocuk Evleri Sitesi Kuruluş Müdürü Ramazan Akar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin sosyal sorumluluk açısından önemine vurgu yapan Prof. Dr. Savaş, “Projemizin adı ‘Oyuncağını Anlat Biz Yapalım’, Uşak Valiliği Sevgi Evlerimizde kalan kardeşlerimiz hayal etti, öğrencilerimiz de hayata geçirdi. Uşak Üniversitesi öğrencilerimiz dersleri kapsamında, kardeşlerimizden gelen tasarımlardan, ahşap arabalar, örme bebekler, peluş ayıcıklar, ışıklı yastıklar gibi çeşitli oyuncaklar yaptı. Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımızın ve üniversite öğrencilerimizin böyle anlamlı bir etkinlikte bir araya gelmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Projenin gerçekleştirilmesine öncülük eden Gökhan Yıldırım proje hakkında bilgi verdi: “Yapılacak oyuncakları üniversite öğrencilerimizle tasarlatmak yerine, Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımızın hayallerini ve ne istediklerini öğrenmek için çocuklarımızdan tasarımını kendilerinin yapmasını istedik. Sevgi Evlerinde çalışan personellere isteğimizi ilettik, onlar da çocuklarımızın çizimlerini yapabilecekleri bir form hazırladılar. Çocuklarımızda bu forma hayalindeki oyuncakları çizerek, oyuncaklarının hangi malzemeden yapılmasını istediklerini, rengini ve hatta boyutunu belirttiler. Gönüllü olarak oyuncakları hazırlamak isteyen öğrencilerimiz arasında projeleri paylaştırdık. Her öğrenci, seçmiş olduğu oyuncağı, vize ve final ödevi olarak yaparak, Sevgi Evleri sitesinde kalan çocuklara ulaştırmak için bize kargo ile ulaştırdılar.”

Proje kapsamında tasarlanan oyuncaklar, Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Uşak Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne, Prof. Dr. Ekrem Savaş ve beraberindeki heyet tarafından teslim edildi. Oyuncakların teslimi sırasında proje sorumlusu Öğr. Gör. Gökhan Yıldırım, projeye destek veren Sivil Havacılık MYO’da görev yapan Öğretim Görevlisi Alev Yıldırım ve oyuncukların tasarımında yer alan bazı öğrenciler eşlik etti.