HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Kamu İhale Mevzuatı Hizmet İçi Eğitimi Gerçekleşti
8 Nisan 2021, Perşembe
Kamu İhale Mevzuatı Hizmet İçi Eğitimi Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından 6-7 Nisan tarihlerinde “Kamu İhale Mevzuatı” konulu hizmet içi eğitim gerçekleştirildi.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter İbrahim Çalış, kamu kurumlarında hizmet içi eğitimlerin önemine değinerek, günün şartlarına uygun ve ihtiyaç duyulan eğitimleri paydaşlarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda planlayarak, amacın idari personelin yetkinliğinin artırılması olduğunu belirtti. Uşak Üniversitesinin bölgesindeki öncü misyonuna da değinen Çalış, hizmet içi eğitime üniversite personelinin yanı sıra Uşak’taki kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde çalışan 20 personelin de katıldığını ve toplam sayının 150 olduğunu söyledi. Uşak Üniversitesinde 2019 yılında 18, 2020 yılında 3 (çevrimiçi-online) hizmet içi eğitim verildiğini, 2021 yılında ise 7 hizmet içi eğitim planladıklarını belirten Genel Sekreter Çalış, bu eğitimlerin artarak devam edeceğini aktardı.

Kamu İhale Uzmanı Doğukan Demirci tarafından verilen hizmet içi eğitimde, güncel mevzuata dair değişiklikler hakkında bilgilendirme örnekleriyle birlikte anlatılarak, ihalelere katılım aşamasında yeterlilik kriteri olarak isteklilerin sunmaları gereken belgelerin elektronik ortama aktarılması, elektronik ortamdaki belgelerin teyidinin yapılabilmesi ile ihale işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesine yönelik yapılan düzenlemelere dair bilgiler verildi.       

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Kamu İhale Uzmanı Doğukan Demirci’ye teşekkür belgesi takdim etti. Rektör Savaş, başta Kamu İhale Kurumu yöneticileri olmak üzere eğitimin düzenlenmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür etti. Uşak Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğünün çalışmalarının önemli olduğunu belirten Rektör Savaş, alanında uzman kişilerin bu tür eğitimler için Üniversitemize davet edilerek sürdürüleceğini söyledi.