Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Cabar Milli Mücadele Şehitliği Açılış Törenine Katıldı
4 Nisan 2021, Pazar
Rektör Savaş, Cabar Milli Mücadele Şehitliği Açılış Törenine Katıldı

Yunanlıların 83 Türk'ü katlettiği Cabar köyünde, şehitlerin anısına yapılan “Cabar Milli Mücadele Şehitliği” bir törenle açıldı. 100 yıl önce Yunanlıların baskın yaptığı Denizli'nin Çivril İlçesine bağlı Cabar köyünde terkedilmiş bir mezarlıkta şehit edilen 83 Türk'ün mezarları bulunmuştu. Bulunan mezarlar şehitlik olarak düzenlenerek, anıtlar dikildi. Gerçekleşen törene, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş da katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörüne Ziyaret

Açılış törenin ardından Denizli’de görüşmelerde bulunan Rektör Savaş, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile bir araya gelerek, üniversitelerinin ortak çalışma alanları ve projeler hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.