Ana Sayfa / Haberler / Tasarımcı Özlem Süer, Moda Öyküsünü Uşak Üniversitesi Öğrencilerine Anlattı
4 Nisan 2021, Pazar
Tasarımcı Özlem Süer, Moda Öyküsünü Uşak Üniversitesi Öğrencilerine Anlattı

Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, tasarımcı Özlem Süer’in konuk olduğu “Moda Tasarım Öyküsü” konulu çevrimiçi söyleşi gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Saniye Çiğdem Koçak’ın yaptığı Uşak Üniversitesi YouTube kanalından canlı yayınlanan söyleşide, marka sahibi ve akademisyen olan tasarımcı Özlem Süer, tasarım serüvenini anlatarak deneyimlerini paylaştı.

Özlem Süer, eğitimlerinin tasarımcı kimliğine katkılarından bahsederek, hikâyesinin akademik kariyeriyle başladığını söyledi. Bir tasarımcı olarak birçok yerden ve konudan ilham aldığını belirten Süer, örneğin okuduğu bir kitaptan, gezdiği bir yerden, izlediği bir filmden ilham alabildiğini ifade etti. Özlem Süer moda dünyasının; hem kültür hem de endüstri içinde ekonomi yarattığını ve bu iki işlevi bir arada yürütmesi açısından önemli bir sektör olduğunu sözlerine ekledi. Louis Pasteur’un ‘Şans yalnızca hazır olan akıllara güler’ sözünü hatırlatan Süer, genç tasarımcılara tavsiyelerde bulunarak, “Şans kapınızı çaldığında siz kapının ardında zaten hazırlıklı olmalısınız. Yani kendinizi yetiştirmiş olmalısınız.” dedi.

Konferans soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.