HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Zafer Teknopark 2019 -2020 Yılı Olağan Genel Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
22 Ocak 2021, Cuma
Zafer Teknopark 2019 -2020 Yılı Olağan Genel Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anonim Şirketi (Zafer Teknopark) 2019-2020 yılı olağan genel kurul toplantısı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Tesislerde gerçekleştirildi.

Toplantıya Zafer Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Gündağ, Uşak OSB temsilcisi İsmet Kahraman, Afyonkarahisar Enerji ve Dehşetiler Makine Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yurter, Gürmas Gürel Makine Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürel, Artuk AVİATİON Savunma Sanayi ve Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk, Yediveren Bilişim Bilgisayar Elektronik Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Uslu ve Bilge Bilgisayar Yazılım Donanım San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Uğurluoğlu katıldı.

Rektör Savaş: ‘‘Zafer Teknopark’ın ikinci yerleşkesi olan Uşak OSB Teknopark 40’tan fazla girişimciye ev sahipliği yapacak.’’

Zafer Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş genel kurulda yaptığı konuşmada Teknopark olarak her geçen gün daha çok sayıda girişimcinin AR-GE ve inovasyon çalışmalarına ev sahipliği yaptıklarını ve bu vesile ile bölge ekonomisine de giderek daha çok katkıda bulunduklarını belirtti. Prof. Dr. Savaş, Zafer Teknopark’ın ikinci yerleşkesi olarak Uşak’ta yeni açılan ve 40’tan fazla girişimciye ev sahipliği yapması planlanan Uşak OSB Teknopark binasının da faaliyete geçmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Uşak OSB Teknopark binasının henüz faaliyete başlamamasına karşın hem Uşak’ta hem de Uşak dışında faaliyet gösteren 15 girişimciden AR-GE projesi başvuruları aldıklarını aktaran Rektör Savaş ‘‘Başvuran projelerden hakem süreçleri başarıyla tamamlanan ilk girişimciler, Şubat 2021 itibariyle Uşak OSB Teknopark binasında faaliyete başlayacaklar. Uşak OSB Teknopark binası başta Uşak’taki AR-GE ve inovasyon ruhuna sahip girişimciler olmak üzere bölgedeki tüm girişimcilerin hizmetindedir. AR-GE ve inovasyona yönelik fikirleri olan tüm girişimcileri Uşak OSB Teknopark’ta yer almaya davet ediyorum.’’dedi.

Toplantıda; 2019 ve 2020 yılı faaliyet raporları ve mali tabloları sunumunu gerçekleştiren Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ise süreçte devam eden ve tamamlanan AR-GE projelerinin yanında danışmanlık hizmetleri ve üniversite sanayi işbirliği çalışmalarını rakamsal verilerle değerlendirdi. Kandemir, 2020 yılı içerinde açılan 6 bin metrekare açık, 3 bin 716 metrekare kapalı alana sahip Uşak OSB Teknopark’a yapılan 15 adet proje ile ilgili bilgiler vererek proje değerlendirmelerinin tamamlanması ile faaliyetlerine başlayacağının ve Afyonkarahisar OSB alanı içinde 9 bin 995 metrekarelik alana ilişkin ilgili bakanlığa başvurunun yapıldığını, değerlendirme sürecinin devam ettiği bilgisini verdi.

Genel Müdür Kandemir: ‘‘Kısa bir süre önce açılan Uşak OSB Teknopark’a 15 proje başvurusunun alınması Üniversite-Sanayi işbirliği ve AR-GE kültürünün gelişmesi açısından önemlidir.’’

Genel Müdür Kandemir, Afyon Kampüs Teknopark alnında 8’i akademisyen ortaklı olmak üzere toplam 19 firmanın 22 AR-GE projesi ile faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. 2019-2020 yıllarında sağlık, hayvancılık, eğitim ve bilişim teknolojileri alnında geliştirilen ürün, yazılım ve cihazların Türkiye’de ilk defa Zafer Teknopark bünyesinde yürütülen projeler ile hayata geçirilmesinin büyük bir gelişme olduğunu ve geçmiş dönemlere nazaran proje niteliklerinde gözle görülür artışların olduğunu ifade etti. Ayrıca kısa bir süre önce açılan Uşak OSB Teknopark’a 15 proje başvurusunun alınmasını, hem Afyon hem de Uşak illerinde Üniversite-Sanayi işbirliği ve AR-GE kültürünün gelişmesi açısından umut verici gelişmeler olarak gördüklerini söyleyerek, projeler hakkında genel kurul üyelerine detaylı bilgi verdi.

Genel kurul sonrası yapılan Yönetim Kurulu Toplantısıyla da Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Karakaş, Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Toplantı kapsamında ayrıca Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş’ı makamında ziyaret etti.