HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak’ta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı
25 Kasım 2020, Çarşamba
Uşak’ta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak’ta düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programına katıldı.

İlk olarak 15 Temmuz Şehitler Meydanında Vali Funda Kocabıyık günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele logolarının bulunduğu turuncu renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı. Daha sonra meydanda kurulan beyaz stant üzerine mücadelenin simgesi olan “Dur” ifadeli işaret, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından el basma yöntemiyle yapıldı. Kadın Destek Uygulaması (KADES) standı ziyaret edildi. Programda ayrıca kadına yönelik şiddete karşı dikkat çekmek adına turuncu renkli ve logo baskılı maskeler dağıtıldı.

15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki etkinliklerin ardından Uşak’taki tüm kamu kurumlarında eş zamanlı olarak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele temalı pankartlar açıldı. Uşak Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, üniversite personelinin katılımıyla Uşak Üniversitesi Bir Eylül Kampüs alanında pankart açarak  “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü mesajında, şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddetin, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mücadele edilmesi gereken önemli bir konu olduğunu belirterek “Kadına yönelik şiddetle mücadele; çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirir. Bir sorunu çözmenin en önemli ilk adımı o sorunun farkına varmaktadır. Bizler kültürümüzde önemli ve değerli bir yeri olan kadınlarla şiddeti aynı cümlede görmeyi kabul edemiyoruz. Bu sorunun çözümünde de üzerimize düşenleri yapmaya her daim hazırız. Çünkü rahmetli halk ozanı Neşet Ertaş'ın da dediği gibi ‘Kadınlar insandır, biz insanoğluyuz.’ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle tüm kadınlarımıza sevgi dolu ve şiddetten uzak bir yaşam diliyorum. Kadına Yönelik Şiddete Hayır!”dedi.