HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Akreditasyon Toplantıları Gerçekleşti
12 Kasım 2020, Perşembe
Akreditasyon Toplantıları Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından, yürütülmekte olan akreditasyon çalışmaları kapsamında 11 Kasım tarihinde toplantılar gerçekleştirildi.

Akreditasyon çalışmalarının aktarıldığı toplantılar Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın katılımı ve Kalite Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş Başkanlığında ilgili Fakülte ve Meslek Yüksekokulu yöneticilerinin katılımı ile yapıldı.

Toplantıda birim yöneticileri başvuracakları ilgili akreditasyon kuruluşlarının ölçütleri ve bu ölçütlere ilişkin bölüm/programlarında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

“Akredite Olmuş Bölüm/Programlar Tercih Edilebilirliği Artırıyor”

Akreditasyonun sağlanmasının tercih edilebilirliği artırdığını belirten Prof. Dr. Savaş, “Türkiye’de akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirme ve tanınma faaliyetlerinden Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) sorumludur. 2016 yılından itibaren Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşlarının akredite ettiği program bilgileri yer alıyor. Aday öğrencilerin de akreditasyonunu tamamlayan bölüm ve programları tercih etme oranı yüksek.”şeklinde konuştu.

Uşak Üniversitesinin kalite güvence sürecini başarılı bir şekilde yürüttüğünü sözlerine ekleyen Rektör Savaş, başta Kalite Koordinatörlüğü olmak üzere tüm birimlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.