HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 6. Güncel Sanat Proje Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
11 Kasım 2020, Çarşamba
6. Güncel Sanat Proje Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlemiş olduğu “Coğrafya Kaderdir” konulu “Genç Sanat: 6. Güncel Sanat Proje Yarışması” sonuçlandı. Yarışmada, Uşak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Seramik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gökhan Ölmezoğlu başarı ödülü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü lisans öğrencisi Mert Yılmaz ise mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergi açılışı ve ödül töreninde başarı ödülüne layık görülenlere ödüllerini takdim etti.

Yarışmada, başarı ödülüne layık görülen Uşak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Seramik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gökhan Ölmezoğlu ödülünü Bakan Ersoy’un elinden aldı. Mansiyon ödülü kazanan Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü lisans öğrencisi Mert Yılmaz ise sergide eseri ile ilgili Bakan Ersoy’a bilgi verdi.

Ödül törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İstanbul Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile yarışmanın seçici kurul üyeleri ve sanatçılar katıldı. Törenin ardından Bakan Ersoy, seçici kurul üyeleri ve genç sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Ersoy ve beraberindekiler, daha sonra kültür merkezinde ziyarete açılan sergiyi gezerek, eserlere ilişkin bilgi aldı.

Rektör Savaş, “Öğrencilerimizin Başarıları Deri, Tekstil, Seramik Alanlarında (DTS) Tasarım Merkeziyle Öncü Olan Üniversitemizin Ne Kadar Doğru Bir Yolda İlerlediğinin Kanıtıdır.”

Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Genç Sanat: 6. Güncel Sanat Proje Yarışması”nda ödül kazanmanın gurur verici olduğunu belirterek, “Türkiye’de güncel sanatı ve sanatçıları desteklemek, genç yetenekleri keşfetmek, yenilikçi üretimleri arttırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından düzenlenen yarışmada, 191 sanatçı arasında ilk 10’da yer alarak başarı ödülüne layık görülen öğrencimiz Gökhan Ölmezoğlu’nu ve mansiyon ödülü alan Mert Yılmaz’ı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu başarılar, özellikle deri, tekstil ve seramik alanlarında tasarım merkeziyle öncü olan üniversitemizin ne kadar doğru bir yolda ilerlediğinin kanıtıdır.” dedi.