HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak OSB Teknopark’ta Devir Teslim Yapıldı
18 Eylül 2020, Cuma
Uşak OSB Teknopark’ta Devir Teslim Yapıldı

Uşak-Afyon Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (Zafer Teknopark), Uşak ilinde bulunan binası Uşak Organize ve Sanayi Bölgesi (UOSB) tarafından UOSB bölge alanı içerisinde Eylül ayı içerisinde tamamlandı. Uşak Üniversitesi ve Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne 15 Eylül tarihinde teslim edilen “Uşak OSB Teknopark” binasının devir teslim törenine; Uşak Üniversitesi Rektörü ve Zafer Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem Savaş, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ve UOSB Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Uşak-Afyon Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin, Türkiye’de iki ilde bulunan farklı yükseköğretim kurumu ortaklığında kurulan ilk Teknopark olma özelliğine sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “Bölgenin Afyonkarahisar’da bir, Uşak ilinde bir olmak üzere toplam iki Teknopark alanı mevcuttur. Bu alanlardan Uşak’ta bulunan, Uşak OSB Teknopark binasının inşaatı, Uşak OSB Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilmiştir. Zafer Teknoparkın Uşak yerleşkesi olan binamız, 6 bin metrekare arsa üzerinde toplam 3 bin 716,32 metrekare kullanılabilir alana sahip. Başkanlığımız, ilimize ve bölgemize yakışan, kullanışlı bir bina yaptı. Bir kez daha Uşak Valimiz Funda Kocabıyık’a, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu başta olmak üzere UOSB yönetim kurulu üyelerimize, destek olan tüm kurum ve kuruluşlara ayrıca emeği geçen tüm üniversite personelimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Bölgede Girişimcilik, Teknoloji ve İnovasyon Alanlarında Önemli Gelişmeler Sağlanacak

Ekim ayı içerisinde açılışının yapılması planlanan Uşak OSB Teknoparkın, gerek Uşak Üniversitesi’ne gerekse Uşak’a ve bölgeye girişimcilik, teknoloji ve inovasyon alanlarında önemli gelişmeler sağlayacağının altını çizen Rektör Savaş, “Uşak OSB Teknoparkımız katma değeri yüksek, yüksek teknoloji içeren ürünler çıkmasına zemin hazırlayacak, bölgede istihdamı ve nitelikli iş gücünü arttıracaktır. Teknoparklardaki vergi muafiyetleri, sigorta prim desteği gibi avantajların yanında; Teknopark bünyesinde yer alacak firmalara ön kuluçka ve kuluçka imkânları sağlanacak, teknoloji transfer ofisi hizmetleri sunulacaktır. Teknopark aynı zamanda öğretim elemanlarına sunduğu destek ve teşviklerle de üniversitemiz öğretim elemanlarının yaptığı bilimsel çalışmaların ticarileşmesinde önemli rol oynayacak, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine destek olacaktır. Lisans ve lisansüstü öğrencilerimize projeleriyle, mezun olmadan kendi şirketlerini kurma imkânı doğacaktır. Uşak OSB Teknopark’ın açılışı ülkemizin kalkınma planlarına ve hedeflerine uygun çalışmalar yapılması adına Uşak için büyük bir adımdır. Uşak’a ve bölgemize hayırlı olsun.”şeklinde konuştu.