HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / DTS Tasarım Merkezi Çalışmalarına Tüm Hızıyla Devam Ediyor
1 Eylül 2020, Salı
DTS Tasarım Merkezi Çalışmalarına Tüm Hızıyla Devam Ediyor

DTS Tasarım Merkezi Çalışmalarına Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Deri Tekstil ve Seramik (DTS)Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kovid-19 pandemi sürecinde yeni tasarımlarını yapmaya ve işbirliklerini genişletmeye devam ediyor.

Bu süreçte yapılan tasarımlarını firmalar ile paylaşarak firmalara destek vermeye devam eden DTS Tasarım Merkezi, yeni normalleşme sürecine geçildikten sonra firma ziyaretlerine de hız verdi.

“Yurtiçi ve Yurtdışında DTS Tasarımlarımız Kataloglarda Yer Alıyor”

DTS Tasarım Müdürü Doç. Dr. Şefik Baran Tarhan, tekstil alanında yurtdışı merkezli olan bir firmaya 3 boyutlu görsel tasarımların yapıldığını ve firmanın online kataloğunda DTS Merkezinin tasarımlarının sergilenmeye başlandığını belirtti. Doç. Dr. Tarhan, yurtiçinde Ağaoğlu Tekstil ile pandemi sürecinde online toplantılar yapıldığını söyleyerek “Yeni tasarımlar üzerinde kritikler yapılarak nevresim takımı ve kırlent tasarımları için yaklaşık 10 adet tasarımımız firma tarafından seçildi. Ağaoğlu Tekstil tasarım direktörü Özge Ağaoğlu yapılan işbirliğinde çok memnun olduklarını söyleyerek işbirliğinin artarak devam edeceğini ifade ettiler.” şeklinde konuştu.

DTS Tasarım Merkezi tarafından Flokser firmasının anti bakteriyel apreli maske kumaş numuneleri üzerinden kullanılabilirlik değerlendirmeleri yapılarak, rapor sunulduğunu aktaran Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “TT Medikal firmasının göndermiş olduğu 2 adet cerrahi forma, 7 adet koruyucu önlük, koruyucu bot, cerrahi maske ve 6 adet yatak örtüsü numuneleri de değerlendirilerek, sıvı geçirmezlikleri ve kullanıma uygunlukları raporlandı.” dedi.

Seramik alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Savaş, firmalara verilen tasarımların pandemi öncesi UNİCERA fuarında firmalar tarafından sergilendiğini, sergilenen ürünlerin ise seri üretimlerine geçilerek şu ana kadar toplamda 72 bin m2 ürün üretildiğine dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde bu miktarın hızla artmasının beklendiğini söyleyen Rektör Savaş, “Bu çalışmalarımızın yanı sıra, 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi kanunu ile tasarım merkezi kurmak için çalışmalar yapan Decovita firması, DTS Tasarım Merkezimizi ziyaret etti. Kendileriyle ortak projeler yapılması konusunda anlaşmaya vardık. Decovita firması tasarım merkezi müdürü Erdal Tusun yapılacak olan işbirliğinin, kurulacak Decovita tasarım merkezi için çok önemli olduğunu, ortak projeler ile işbirliğinin artarak devam edeceğini söyledi. Ayrıca normalleşme sürecinde Hitit Seramik CEO’su Celal Üstündağ ve fabrikalar müdür yardımcısı Serkan Çetin, İspanyol Vidresseramik firması Türkiye ofisinden Emre Yazı, DTS Tasarım Merkezimizi ziyaret etti. Ziyaretlerde tasarımlar, Ar-Ge destekleri ve potansiyel işbirlikleri hakkında görüşmeler yapıldı.’’ şeklinde konuştu.

“DTS Tasarım Merkezi Paydaş Analizleri için Gerçekleştirilen Çalışmalara Destek Veriyor”

Pandemi sürecinde Uşak Kapalı Cezaevi için yapılan tasarımların beden serilenmesinin yapıldığını anlatan Prof. Dr. Ekrem Savaş, ‘‘Kalıpların çıktılarının alınması için ploter yazıcı devreye alınarak, özel bilgisayar programları ile çıktıları alındı. Merkezde bulunan personel kalıp programının kullanımı ve serilenmesi konusunda eğitimler aldı. Yeni eğitim süreçleri devam ediyor. Ayrıca Avrupa Birliği ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından müşterek finanse edilen ve Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesine bir büyük baş deri işleme tesisi kurulmasının amaçlandığı projede de, merkezimizde görev yapan öğretim elemanları kısa dönem saha uzmanı olarak görev almaktadır. Bu kapsamda paydaş analizleri için gerçekleştirilen çalışmalara destek vermekteyiz.’’ dedi.

“Tasarım Merkezimizin İşbirlikleri Artıyor”

DTS Tasarım Merkezi çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Savaş, ilgili kurum, kuruluş ve firmalarla işbirliklerini geliştirdiklerini ifade etti. Rektör Savaş, DTS Tasarım Merkezinin, Kovid-19 Pandemisi süreci başında sağlık çalışanları için ve üniversite personeli için maske dikimi gerçekleştirdiğini ve pandemi sürecinde online olarak firma toplantıları ile çalışmalarına ara vermeden devam ettiğine dikkat çekti. Yeni normalleşme sürecinde de firmalara destek vermeye devam ettiklerini ve bu süreci firmaların fırsata çevirmesi için DTS Tasarım Merkezinde görev yapan öğretim elemanlarının özverili bir şekilde çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ekrem Savaş, ‘‘Dünya ve ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Bu zorlu dönemde çalışmalarına ara vermeden devam eden, emeği geçen Uşak Üniversitesi DTS personeline ve destek olan herkese teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.