HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Tekstil Mühendisliği Bölümünü Tercih Edenlere Burs ve İş İmkanı
6 Ağustos 2020, Perşembe
Tekstil Mühendisliği Bölümünü Tercih Edenlere Burs ve İş İmkanı

Uşak Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünü tercih eden öğrencilere çeşitli kurumlardan burs ve istihdam imkanı sağlanıyor. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında pilot üniversite olan Uşak Üniversitesi’nin, Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) alanlarında ilgili bölümleri tercih eden öğrencilere, burs imkanları ve istihdam sağlandığına dikkat çekti.

Savaş: “Sektör Temsilcileri Tarafından Destekleniyoruz”

Prof. Dr. Savaş, “Üniversitemiz yapmış olduğu çalışmalarla, Uşak’ın, bölgenin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaktadır. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı da hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Uşak ili tekstil sektörü önemli bir potansiyele sahip. Uşak Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümümüzde güçlü bir eğitim kadrosuna sahibiz. Bu kapsamda, 2020-2021 öğretim döneminde de Tekstil Mühendisliği bölümümüzü tercih eden öğrencilerimize gerekli şartları sağlamaları koşuluyla, sektör temsilcileri tarafından eğitim bursu verilecek ve istihdam garantisi sağlanacak. Tekstil Mühendisliği Bölümünü tercih eden en yüksek puanlı ilk 15 öğrenciye, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) tarafından normal öğretim süresi olan 4 yıl boyunca 10 ay süre ile 500 TL karşılıksız burs sağlanıyor. Ayrıca tekstil, hazır giyim, deri ihracatçı birlikleri ve tekstil sanayi işverenleri sendikası ile YÖK arasında imzalanan protokole göre üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, tekstil mühendisliğini tercih etmeleri durumunda her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs imkânından faydalanacak. Sınavda 20–50 bin arasında yer alan öğrenciler net asgari ücretin yüzde 70'i, 50–80 bin arasındaki öğrenciler ise net asgari ücretin yüzde 50'si oranında karşılıksız burs alabilecekler. Eğitim sürecinde çalışma hayatına hazırlanabilmeleri için öğrencilere işletmelerde uzun dönemli staj imkânları sunulacak. Ayrıca başarılı öğrencilere iş garantisi verilecek. ÖSYM Tercih kılavuzunda Uşak Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümüne verilen burslar yer almaktadır. İlgili kurumlarla, Türkiye’de Tekstil Mühendisliği algısını yükseltmek ve öğrencilerin bu bölümü daha çok tercih etmelerini sağlamak için el ele verdik.”dedi.

“Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Ziraat Fakültemizin tüm bölümlerine YÖK Bursu Sağlanıyor”

Prof. Dr. Savaş, Tekstil Mühendisliği Bölümü bursu dışında ayrıca Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Ziraat Fakültesinin tüm bölümlerinde dereceye giren ilk üç öğrenciye YÖK tarafından destekleme bursları verildiğini de sözlerine ekledi.