HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Doktora Öğrencimiz TÜBİTAK STAR Bursiyeri Oldu
4 Ağustos 2020, Salı
Doktora Öğrencimiz TÜBİTAK STAR Bursiyeri Oldu

Uşak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Zootekni Anabilim Dalında doktora öğrencisi olan Nesibe Özge Toy, Koronavirüsün teşhis ve tedavisine yönelik araştırma projelerinde görev alan Türkiye’de lisans, tezli yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrenciler ile doktora sonrası araştırmacıları teşvik etmeyi ve desteklemeyi amaçlayan Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) bursiyerlerinden biri oldu.

TÜBİTAK STAR Programı Kovid-19 Araştırma Projeleri Çağrısı kapsamında yürütücülüğünü Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Şahinler 'in yaptığı projede yer almaktan ve STAR bursiyeri olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Nesibe Özge Toy “STAR bursiyeri olarak Kovid-19’a karşı 'Ben de Varım' dedim ve Nuray Hocamın yürütücülüğünde gerçekleşen projeye doktora öğrencisi olarak katılarak Kovid-19 ile ilgili sürece dahil oldum ve STAR bursiyerlerinden biri oldum. Başta hocam Prof. Dr. Nuray Şahinler olmak üzere projemize destek veren Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve destek olan herkese teşekkür ederim.”dedi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş tüm dünyanın etkilendiği zorlu pandemi sürecinde, Uşak Üniversitesi olarak Kovid-19 ile mücadele kapsamında yapılan ve desteklenen projelerin içinde yer almaktan gurur duyduklarını belirtti. TÜBİTAK’ın Kovid-19’un teşhis ve tedavisine yönelik projelerde görev alacak araştırmacılara teşvik ve destek amacıyla başlattığı Stajyer Araştırmacı Burs Programının önemli olduğunu belirten Rektör Savaş, tüm araştırmaların ve projelerin başarılı olmasının en büyük arzuları olduğunu söyledi.