HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / YÖKAK İzleme Programı Toplantısı Gerçekleşti
2 Temmuz 2020, Perşembe
YÖKAK İzleme Programı Toplantısı Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Rektör Yardımcısı Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Metin Gümüş, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen izleme programı toplantısına katıldı.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas başkanlığında pandemi sürecinde video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıya, YÖKAK tarafından dış değerlendirilmesi tamamlanmış olan yükseköğretim kurumlarının rektörleri ve kalite süreçlerinden sorumlu öğretim üyeleri katıldı. 2017 yılında dış değerlendirmeden geçen üniversitelerin, bu sene gerçekleşecek olan izleme programı ile ilgili bilgilendirilmenin yapıldığı toplantıda, izleme sürecinin nasıl yapılacağı, toplantıya katılan üniversitelerin kalite süreçleri ve bu süreçlerden beklentileri gibi konular istişare edildi.

Toplantıda, Uşak Üniversitesi’nin kurum dışı değerlendirme sonucunda hazırlanan kurumsal geri bildirim raporu (KGBR) ve kurum içi değerlendirme raporlarını (KİDR) sunan Rektör Savaş, “Yükseköğretim Hizmetleri” ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgelendirme sürecinde önemli bir gelişme kaydederek kalite yönetim sistemi belgelendirme sürecini başarıyla tamamladıklarını aktardı.