Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi'nden “19 Mayıs 1919 Ruhu” Sanal Sergisi
18 Mayıs 2020, Pazartesi
Uşak Üniversitesi'nden “19 Mayıs 1919 Ruhu” Sanal Sergisi

Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından “19 Mayıs 1919 Ruhu’’ adlı anı para tasarımlarının yer aldığı sanal sergi düzenleniyor.

Onur Kurulu Başkanlığını Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın üstlendiği serginin küratörlüğünü Sergi Organizasyon Komitesi Başkanı Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İncilay Yurdakul yapıyor. Prof. Dr. Yurdakul sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, serginin dijital ortamda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirileceğini belirtti. Tasarımların, çağdaş sanat ve tasarım imgelerini kullanan tasarımcıların ve sanatçıların eserlerinden oluştuğunu belirten Yurdakul, “19 Mayıs 1919 Ruhu Sergisinde; katılımcıların kendi ülkelerinin tarihsel imgelerini, doğa güzelliklerini, önemli kutlamalarını, yıl dönümlerini, kültürel miraslarını, yer altı ve yer üstü zenginliklerini ve yaşadıkları kentin görsel verilerini değerlendirerek yapılan tasarımları göreceğiz. Ayrıca, tasarımcılar "19 Mayıs 1919 Ruhunu" yorumlayan tasarımlar yaptılar.” şeklinde konuştu.

Online sergiyi https://ondokuzmayisruhu6.wixsite.com/19may adresinden ziyaret edebilirsiniz.