HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Gıda Denetçiliği Eğitimi Verildi
16 Mart 2020, Pazartesi
Gıda Denetçiliği Eğitimi Verildi

Uşak Üniversitesi Gıda ve Beslenme Topluluğu tarafından ve Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile "Genç Gönüllüler İş Başında” adlı farkındalık etkinliği düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Güneşer, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Dikici, Gıda ve Beslenme Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Üyesi Dr. Bengi Hakgüder Taze, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Sancar Türkmen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gıda ve Beslenme Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Bengi Hakgüder Taze katılımcılara teşekkür ederek: "Bu etkinliği gerçekleştirme amacımız öğrencilerimize gıdaları tükenmeden önce denetlemeyi öğretmektir. Eğitimimiz gerçekleştikten sonra kurayla seçilecek yirmi kişiyle burada öğreneceğimiz bilgileri pekiştirmek adına Sofaş Süt Ürünleri Firmasına giderek gıda denetimi yapacağız. Bu bağlamda bizimle iş birliği yapmayı kabul eden İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederim." dedi.

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Sancar Türkmen gıda denetim süreçlerinden bahsederek, gıda güvenliği politikalarına ve gıda güvenliğinin sağlanma süreçlerine değindi. İnsanların güvenli gıdaya ulaşmasının bir hak olduğunu belirten Sancar gıdaların yapım aşmasından satış aşamasına kadar kontrol edilmesi gerektiğini ve işletmelerin gıda güvenliği politikalarına uyması gerektiğini vurguladı.

Etkinliğin sonunda Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Hakgüder Taze, Gıda ve Yem Şube Müdürü Sancar Türkmen'e üniversite adına teşekkür belgesi verdi. Konferansın ardından kura çekilerek 20 gönüllü öğrenci bir süt ve süt ürünleri işletmesine götürülerek denetçi oldu.