HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Genel Öz Değerlendirme Toplantısı ve Akademik Ödül Töreni Gerçekleştirildi
13 Şubat 2020, Perşembe
Genel Öz Değerlendirme Toplantısı ve Akademik Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi kalite çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirilen, “Genel Öz Değerlendirme Toplantısı” ve “Akademik Ödül Töreni” yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Gümüş, Prof. Dr. Adem Duru ile Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Savaş, Uşak Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu zamana hızlı bir ilerleme kaydettiğini anlatarak, “Üniversiteler, ülkemizin geleceğini şekillendirecek genç nesilleri yetiştirerek, yaptıkları projeler, yayınlar ve aldıkları patentlerle bölgelerine ve ülkelerine ekonomik-sosyal katkı sağlama görevini yerine getirmektedir. Uşak Üniversitesi; 30 bine yakın öğrencisi ve çok sayıda akademik personeliyle, bugün Türkiye’nin adından söz ettiren, saygın üniversitelerinden biri konumundadır.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Savaş: “Önemli Olan Coğrafya Değil, Ülke Yararına Katkıdır”

Uşak Üniversitesi’nin öğrenci ve akademik personel sayılarının orantılı büyümesi için gayret ettiklerini anlatan Prof. Dr. Savaş, “Üniversite bünyemizde 69 Profesör, 64 Doçent ve 290 Dr. Öğretim Üyesi’nin yanı sıra 190 Öğretim Görevlisi ve 150 Araştırma Görevlisi bulunuyor. Üniversitemiz tüm personeliyle, ülkemizin ve bölgemizin gelişimi adına çalışmaktadır. Öğrenci sayısı konusunda artık arzumuz yatay büyümeden ziyade dikey büyümedir. Çünkü üniversiteler, tercih edilebilmek için bazı alanlarda kendilerini ön plana çıkarmalıdır. Üniversitenin bulunduğu konum, yer aldığı coğrafyayla değil, yaptıklarıyla doğru orantılıdır. Önemli olan üniversitenin hangi coğrafyada olduğu değil, akademisyenlerimizin yaptığı bilimsel çalışmalar ve aldıkları patentler sayesinde ülkenin yararına işler yapabildiğiyle doğru orantılıdır.” ifadelerini kullandı. Üniversite olarak artık dikey büyümeyi hedef alındıklarını belirten Rektör Savaş, lisans eğitimlerinin yanı sıra yüksek lisans ve doktora üzerine çalışmalara ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.

 2019 Yılında Uşak Üniversitesi                                                       

Uşak Üniversitesi bünyesinde 2019 yılı içerisinde yapılan etkinlikler ve kaydedilen gelişmelere de değinen Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Deri Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Merkezimizi kurduk. Burada yaklaşık iki yıldır birçok başarılı işe imza attık. Hem Türkiye’de, hem de bölgede tanınır duruma geldik. Bu başarılardan en büyüklerinden biri de, yakında sözleşmesi imzalanacak olan 112 Acil Servis çalışanlarının iş kıyafetlerinin tasarımlarını üstlenmemiz oldu. Bu elbiselerin tasarımları artık Uşak Üniversitesi’nde yapılacak. Hedefimiz arasında bu tarz tasarım ihtiyaçları olan diğer kamu kurumlarımız da yer alıyor. Tüm bunlar çalışmakla oluyor. Ayrıca Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) bünyesinde bölgemiz sanayicisinin ihtiyaç duyduğu analizler konusunda da adımlar atılmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde bu tarz önemli işlere imza atan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu yıl Erasmus ve Mevlana Değişim Programı için önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Savaş, “Özellikle bugüne kadar hareketlilik bulunmayan Mevlana Değişim Programı için bir şeyler yapılması gerekiyordu. Bu kapsamda bizzat yurt dışındaki bazı üniversitelerle kontak kurarak anlaşmalar imzaladım. Pakistan başta olmak üzere, dünya sıralamalarında önemli yerlere sahip olan üniversitelerle artık Mevlana anlaşmalarımız bulunuyor. Program kapsamında 2019 yılında ilk defa 15 uluslararası öğrenciyi ve 23 akademisyeni üniversitemize getirdik. Bu öğrencilerden bazıları, üniversitemizde aldıkları eğitim süresini, kendi hükümetlerinden aldıkları destekle uzatarak, eğitim almaya devam ediyorlar. Uluslararasılaşmaya büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda girişilen tüm çabaları destekliyoruz. Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü çalışanlarımız bu konuda özverili çalışmalar gerçekleştiriyor ve takdiri hak ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Rektör Savaş, 2019 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’ olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “Biz de Fuat Sezgin yılı kapsamında çeşitli etkinlikler yaptık. Öğrencilerimizle bir kongre gerçekleştirdik. Ben ve öğretim üyelerimiz de bu yıl dolayısıyla çeşitli üniversitelerde ve liselerde düzenlenen etkinliklere katılarak, Fuat Sezgin Hocamızı ve yaptıklarını anlattık.” diye konuştu.

Savaş: “Kalite Çalışmalarımız Tüm Hızıyla Sürecek”

Kalite çalışmaları konusunda önemli bir aşama kaydettiklerini belirten Rektör Savaş, “Kalite Koordinatörlüğümüz koordinasyonunda tüm birimlerimizin öz verileriyle gerçekleştirdikleri çalışmalar, üniversite misyonumuzun gerçekleştirilmesine önemli katkıda bulunmakta. Bu çalışmaları öz veriyle gerçekleştiren koordinatörlüğümüze ve tüm çalışma arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bizler çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bütün arkadaşlarımızdan Uşak Üniversitesi’ni ileriye götürecek fikir ve öneriler bekliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmasının ardından 3 ayrı oturumda Uşak Üniversitesi’nin tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının öz değerlendirme sunumları gerçekleştirildi. Oturumların tamamlanmasının ardından, yaptıkları yayınlar ve sağladıkları başarı dolayısıyla ödüle layık görülen akademisyenlere beratları takdim edildi.

Fen, Mühendislik ve Mimarlık Bilimleri Alanında Akademik Performans Ödülünü Doç. Dr. Hakan Çalışkan, Fen, Mühendislik ve Mimarlık Bilimleri Alanında En Yüksek Etki Faktörlü Dergide Yayın Ödülünü Doç. Dr. Hakan Çalışkan, Fen, Mühendislik ve Mimarlık Bilimleri Alanında Atıf Ödülünü Doç. Dr. Hakan Çalışkan, Eğitim ve Sosyal Bilimler Alanında Akademik Performans Ödülünü Doç. Dr. Yılmaz Bayar, Güzel Sanatlar Alanında Akademik Performans Ödülünü Doç. Dr. Nazan Düz, Sağlık ve Spor Bilimleri Alanında Atıf Ödülünü Doç. Dr. Ali Yavuz Karahan, Eğitim ve Sosyal Bilimler Alanında Atıf Ödülünü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Boz, Sağlık ve Spor Bilimleri Alanında İnovatif Akademisyen Ödülünü Dr. Öğretim Üyesi Serap Titiz, Sağlık ve Spor Bilimleri Alanında Akademik Performans Ödülünü ise Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Özdemir kazandı.