Ana Sayfa / Haberler / İKSAD Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu
21 Ocak 2020, Salı
İKSAD Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nün (İKSAD) 2010 yılından itibaren bilime ve gelişime hizmet eden akademisyenleri, genç araştırmacıları takdir amaçlı verdiği, “Bilim Ödülleri” bu yıl onuncu kez sahiplerini buldu.

İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Kılıçarslan, “Bilimin Dijital Sanat Aracılığıyla Popülerleşmesi Bağlamında Medikal Animasyonlar” adlı çalışmasıyla bilim ödülüne layık görüldü.

Makalede, farklı  medikal animasyon stüdyolarının çalışmaları bağlamında, medikal animasyonlarda bilimsel illüstrasyonların estetik kullanımını ve görsel dilini tartışmaya açarken, bu animasyonların  dijital medya estetiği olarak yeri ve önemi vurgulanıyor.