HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Tarım ve Orman Bakanlığı İle YÖK Arasındaki İş Birliği Protokolü Törenine Katıldı
15 Ocak 2020, Çarşamba
Rektör Savaş, Tarım ve Orman Bakanlığı İle YÖK Arasındaki İş Birliği Protokolü Törenine Katıldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında, Bakanlık ile yükseköğretim kurumlarının sorumluluk alanlarındaki “altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik, öğrenci/çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri” gibi konulara ilişkin süreçlerin iş birliği içerisinde yürütülmesini sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımlarıyla YÖK’te gerçekleştirilen “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Arasındaki İş Birliği Protokolü İmza Töreni”ne Bakanlık yetkililerinin yanı sıra YÖK Üyeleri, bünyesinde Orman, Su Ürünleri, Veteriner, Ziraat Fakülteleri bulunan üniversite rektörleri ile ilgili dekanlar ve akademisyenler katıldı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın bilgilendirme sunumu ile başlayan protokol imza töreni YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin yaptığı konuşmalar ile devam etti.

Protokol imza töreninde konuşan Bakan Pakdemirli, tarımla bilimin insanın olduğu her yerde en önemi iki kavram olduğunu belirterek doğru planlama ve bilgi temelli tarım yönetimiyle Türkiye'nin çok daha iyi noktalara gelebileceğine işaret etti. Pakdemirli, üniversite adaylarına ilişkin bir müjde vererek, "Üniversite giriş sınavı sonucunda ilk on bine girip tercihleri sonucu, Bakanlığımızın asli görevlerini yürüten ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, orman mühendislikleri ile veteriner fakültelerine yerleşenlere Bakanlığımızca burs verilmesini planlıyoruz." ifadesini kullandı.

Tarımın stratejik bir sektör olduğunu ve ülke ekonomisi ve insanımız için tarımsal üretimin hayati öneme sahip olduğunun herkes tarafından bilindiğini söyleyen YÖK Başkanı Saraç, "YÖK burslarımızın 3'te biri ziraat, orman, veterinerlik öğrencilerine verilmektedir."dedi.

Konuşmaların ardından Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile YÖK Başkanı Saraç, Bakanlık ile yükseköğretim kurumları arasında iş birliğini tesis edecek olan protokolü imzaladılar.

İmza töreninin tamamlanmasının ardından Bakan Pakdemirli ve Başkan Saraç, imza töreninde yer alan katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.