HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / DTS Tasarım Merkezinden 112 Acil Servis Çalışanlarına Özel Kıyafet Tasarımı
7 Ocak 2020, Salı
DTS Tasarım Merkezinden 112 Acil Servis Çalışanlarına Özel Kıyafet Tasarımı

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlık Bakanlığı 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli için kıyafet tasarlayacak.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Semih Korkut, Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Ali Emre Çağan, Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, Genel Sekreter İbrahim Çalış, Uşak 112 Başhekimi Dr. Elif Gül Kayış, Afyonkarahisar 112 Başhekimi Dr. Gülsüm Doğan, DTS Tasarım Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Şefik Baran Tarhan, DTS Tasarım Merkezinde görevli öğretim elemanları ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda Dr. Tarhan, DTS Tasarım Merkezi tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelleri için tasarlanan kıyafetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Tasarlanan kıyafetlerin fonksiyonelliği, kumaşların yapısı gibi bilgiler aktarıldı.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Semih Korkut, "Uşak Üniversitesinde böyle bir tasarım merkezi olmasından ve konusuna hâkim, tecrübeli akademik personelin olmasından çok etkilendim, sonraki süreçte 112 acil servis personelimizin kıyafetlerinin tasarlanmasında Uşak Üniversitesi ile beraber çalışma kararı aldık. Güzel işler çıkarabileceğimizi düşünüyorum, umuyorum ki bundan sonrası için her iki tarafında memnun kalacağı işler ortaya koyulur ve işbirliğimiz uzun süre devam eder." ifadelerini kullandı.