HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi’nde Dijitalleşme Günü
12 Aralık 2019, Perşembe
Uşak Üniversitesi’nde Dijitalleşme Günü

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü tarafından organize edilen "Dijitalleşme Günü" adlı etkinlik Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Samanlı, Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri 4.0 Koordinatörü Prof. Dr. Hilmi Yüksel, SadeLabs şirketinden Co-Founder Hasan Erkan ve İ4 Bilişim şirketinden Co-Founder Gülfer Akgün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Gümüş; dijitalleşmenin globalleşen dünyada büyük bir öneme sahip olduğunu, doğu ve batı arasındaki rekabetin üretim alanında yoğunlaştığının altını çizdi.

Bir Devrimle Karşı Karşıyayız

Endüstri 4.0 ile toplumu bekleyen yenilikler konusunda çalışmalar yürüttüklerini ve belli bazı stratejik planlar hazırladıklarını, gelişen teknolojinin bir devrim yarattığını belirten Prof. Dr. Hilmi Yüksel; dijitelleşme sürecinde neler yapıldığını, toplumların nasıl bir yol izlediğini, teknolojinin gelişimiyle ortaya çıkacak robotik sistemleri, endüstrinin sanayideki konumuna değindi.

Firmalar Dijitalleşiyor

Etkinliğin ikinci oturumunda sunum yapan Hasan Erkan; artık her nesnenin internete küçük bir çiple bağlanılabildiğini ve internet üzerinden takip edilebildiğinden bahsetti. Firmaların dijital dönüşümüne yardımcı olduğunu belirten Erkan, bluetooth kablo teknolojisi, donanım teknolojisi ve yazılım hakkında bilgiler verdi.

Her Nesnede Teknoloji

Gülfer Akgün ise şirket olarak dijital dünyanın yakın takipçisi olduklarını ve bu anlamda iş stratejilerini geliştirdiklerini anlattı. 

Soru-cevabın ardından etkinlik Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş'ün, konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.