HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İlk Defa Doku Nakli Yapıldı
2 Aralık 2019, Pazartesi
Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İlk Defa Doku Nakli Yapıldı

Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Gökalp tarafından otolog osteokondral doku nakli gerçekleştirildi. Dr.Gökalp’in konuyla ilgili verdiği bilgide, daha önce yaşadığı bir ayak bileği burkulması sonrası, yıllardır kronik ayak bileği ağrıları çeken 37 yaşındaki hasta İbrahim Dağdelen’in ağrılarından kurtulmasına yardımcı olunduğunu belirtti.

Hastanın gündelik işlerini yapamaz halde iken hastaneye başvurduğunu söyleyen Dr. Gökalp, çekilen MR görüntülerinde ayak bileği eklemindeki kıkırdak lezyonunun büyük ve kendiliğinden iyileşme potansiyeli olmayan bir lezyon olduğunun tespit edildiğini aktararak, “Hastaya hastanemizde ilk defa gerçekleştirilen kıkırdak nakli ameliyatı yaptık. Bu ameliyatın hastanın kendi kıkırdak ve kemiği yine hastanın kendi lezyonuna uygulandığından, başka birinin dokusu veya yapay bir malzeme kullanılmadığı için biyolojik olarak çok uygun bir ameliyattı. Hastanemizin fiziksel şartları her türlü ortopedik ameliyatı yapmaya uygun. Hastanemiz bir eğitim araştırma hastanesi olarak, bizleri yapacağımız hizmetler konusunda yüreklendiriyor ve destekliyor. Artık ortopedik ameliyatlar için Uşak'tan başka şehirlere gitme gerekliliğini en aza indirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Rahatsızlığı için çok kez farklı hastanelere başvurduğunu belirten İbrahim Dağdelen, “Oğuzhan Gökalp hocaya başvurdum. Hastalık ve tedavi süreci konusunda anlaşılır bilgiler verdi. Sonrasında ameliyat olmaya karar verdim. Gerek ameliyat öncesi, gerek ameliyat sonrası gösterilen ilgi ve personellerin hoşgörüsünden dolayı çok teşekkür ediyorum. Başta doktorum Oğuzhan Gökalp olmak üzere Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi ve hastane yönetimine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.