HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Hukuk Kültürü ve Kariyer Planlaması Konferansı
6 Kasım 2018, Salı
Hukuk Kültürü ve Kariyer Planlaması Konferansı

Uşak Üniversitesi Sosyal Hizmet Topluluğu tarafından “Hukuk Kültürü ve Kariyer Planlaması” adlı konferans, Adalet Bakanlığı Ankara Personel Eğitim Dairesi Başkanı Hakim Mehmet Aykut Cihangir’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşen konferansa, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Uşak Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Köroğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Savaş, hukukun her şeyin başı olduğunu söyleyerek, “Hukuk aynı zamanda matematik demektir. Matematik kadar hukukun sonuçları da kesin olmalıdır düşüncesindeyim. Milattan önce 337, Pisagor’dan matematik dersleri alan Eflatun, felsefe ağırlıklı olan bir okulda ders verir ve kendisi matematik dersleri aldığı için matematiğin analitik düşüncede karar vermeye etkisini bildiğinden dolayı öğrencilere hep matematik problemleri verir ve onlardan bir moderatör gibi geri dönüşlerini alırmış. Kapısında da şu yazarmış;  ‘Her kim matematik bilmez, bu kapıdan içeri girmez’. Bu sebepledir ki hukuk bizim için, hayatımız için, toplum için, ilerlemek için çok önemli. Bu tarz konferanslar öğrencilerimiz için son derece önemlidir. Etkinlikte emeği geçenleri tebrik ederim. Konuğumuz Mehmet Aykut Cihangir’e katılımlarından doyalı teşekkür ediyorum. Dünya ve dünya ile birlikte algılar da hızla değişiyor, bu değişimlere ayak uydurabilmek adına kendinizi sürekli olarak geliştirmelisiniz. ‘İki günü birbirine eş geçen ziyandadır’ düsturunu her zaman kendimize rehber edinmeli, daha çok çalışmalı ve üretmeliyiz.” dedi.


Sosyal Hizmet Bölümü ve Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen konferansta Cihangir; “Hukuk Kültürü, Adalet Sisteminin Gücü, İnsan Hakları, Demokrasi, Hukukun Üstünlüğü, Büyük Güçlü Bir Devlet İçin Neler Gerekli?” konularına değindi.Öğrencilerin hayatlarına, okul yaşamlarına, ideallerine ve başarıya ulaşmak için yaptıkları yolculuklarına dair konularda tavsiyelerde bulundu. Başarının kısa tarifinin ‘Doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle olmak.’olduğunu belirten Cihangir, “Hayatınıza şöyle bir bakın. Benim gelecek tasavvurum ne? diye kendinize bir sorun. Hayalinize giden bu yolda, doğru zaman, doğru yer ve doğru kişilerle mi birliktesiniz? Bunlar başarınızı etkileyen unsurlardır.”şeklinde konuştu.

Soru-cevaplarla devam eden konferansın sonunda Prof. Dr. Ekrem Savaş, Mehmet Aykut Cihangir’e teşekkür plaketi takdim etti.