HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu
30 Ekim 2018, Salı
Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Uşak Valiliği tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Vali Salim Demir ve eşi Nezahat Demir’in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Demir yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefini 95 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının önderliğinde verilen Kurtuluş Mücadelesi’nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetimizin ilanıyla taçlandığını söyleyerek, “Her türlü zorluğun üstesinden gelmiş olan Türk Milleti 95 yıldır birlik ve beraberlik içinde vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkmaya devam etmektedir. Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd eder, öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım.”dedi.