HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Turizm Profesyonelleri Uşak’ta
26 Ekim 2018, Cuma
Turizm Profesyonelleri Uşak’ta

Uşak İlinin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla, Uşak Valiliği himayelerinde ve Zafer Kalkınma Ajansı koordinesinde 24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen “Turizm Profesyonellerine Yönelik Uşak İli Tanıtım Turu” toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Salim Demir, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Veli Oğuz ve İl Koordinatörü Mehmet Tekeli, seyahat acenteleri ve tur operatörleri temsilcileri ile sosyal medya fenomenleri katıldı.

Toplantıda Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Veli Oğuz, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Şerif Özler ve Vali Salim Demir birer konuşma gerçekleştirdi.

Vali Salim Demir,  yaptığı konuşmada “Turizm bir ülkenin milli değerlerinden biridir.  Bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm Ülkemiz ekonomisi için büyük önem taşımaktadır.
Ülke dışından veya ülke içinden insanların, tarihi, sosyal ve  kültürel açıdan önem taşıyan bir bölgeye yaptıkları gezi ve bu geziler neticesi ortaya çıkan potansiyel demek olan turizm, o şehre o bölgeye ekonomik katkı, dolayısıyla canlılık getirir. İşte bu yönüyle turizm, bacasız sanayi olarak adlandırılmaktadır. Zafer Kalkınma Ajansı koordinesinde hazırlanan bu programın bir başlangıç olması temennisi ile programa emeği geçen Kalkınma Ajansımıza ve Belediyemize, Ticaret ve Sanayi odamıza, Rektörlüğümüze, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, İl Özel İdaremize  ve davetimize icabet ederek ilimize kadar gelip programımıza katılan sektör temsilcilerine teşekkür ediyor, etkinliğin ilimize ve ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Türkiye'deki farklı illerden seyahat acentaları, tur rehberleri ve sosyal medya fenomenlerinin katılım sağladığı Turizm Profesyonellerine Yönelik Uşak İli Tanıtım Turu ile Uşak ilimizin tarihi, turistik ve kültürel değerleri tanıtıldı.