Ana Sayfa / Haberler / Yeni Araştırma ve Uygulama Arazisinde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor
24 Ekim 2018, Çarşamba
Yeni Araştırma ve Uygulama Arazisinde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesine tahsis edilen 22 dekarlık deneme alanında çalışmalar başladı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2018 yılı Mayıs ayında fakülteye tahsis edilen deneme alanının etrafının çevrilmesi ve çeşitli altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, alanda araştırma ve uygulama faaliyetlerine başlandığını belirtti. Kuru ve sulanabilen koşullarda denemelerin yürütüldüğü arazide, özellikle Uşak çiftçisinin karşı karşıya kaldığı tarımsal sorunların çözümlerine yönelik araştırmalar yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Savaş, “Yerli ve milli ekonominin temellerinden biri olan ziraatımızın gelişmesi adına araştırma ve uygulama çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemizin akademik ve idari personelini özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Dekan Prof. Dr. Nuray Şahinler ise alanda, bölge koşullarına uygun, münavebe ve ekim sistemleri çalışmaları, bahçe ve tarla bitkilerine ait yeni çeşit adaptasyon ve agronomik çalışmalar, hastalık ve zararlılar ile yabancı otların teşhisi ve mücadelelerine yönelik araştırmalar yapıldığını aktararak, “Alanda ayrıca lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin bitirme tezi çalışmaları ve ders uygulamaları yürütülmektedir. Bunlarla birlikte, fakültemiz araştırma ve uygulama alanı içinde yer alan 2 adet serada örtü altı yetiştiriciliği, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği, arı ürünleri ile ilgili araştırma ve uygulama çalışmaları yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.