HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İslami İlimler Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı Tanışma Toplantısı Gerçekleşti
5 Ekim 2018, Cuma
İslami İlimler Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı Tanışma Toplantısı Gerçekleşti

İslami İlimler Fakültesi Arapça hazırlık sınıfı tanışma toplantısına Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Dekan Prof. Dr. Ali Yılmaz, Arap Dili ve Belağatı Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve hazırlık sınıfı öğrencileri katıldı. 

Program 1. Sınıf Öğrencisi Hamidullah Resuli’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Arapça Hazırlık Sınıfı 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı dönem birincisi olan 1. Sınıf öğrencisi Derya Danışan, Arap Dili ve Belağatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Ege ve Dekan Prof. Dr. Ali Yılmaz’ın konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş öğrencilere hitap etti. 

Prof. Dr. Savaş yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yaşamlarının önemli ve heyecan verici bir dönemine geldiklerini ifade ederek başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini belirtti. Üniversitenin ilk yılından itibaren hedef belirlemek gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Birinci sınıftan itibaren ne yapmak istediğinize karar vermeli, hedef belirlemelisiniz. Not ortalamanızın iyi olması lazım. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni eder, sağlık, mutluluk ve başarı dilerim.” dedi.

Programda, Arap Dili ve Belağatı Ana Bilim Dalı Öğr. Gör. ve Hazırlık Sınıfı Koordinatörü Ramazan Şahin hazırlık sınıfı sınıf geçme, sınavlar, devam-devamsızlık vb. konularda, Öğr. Gör. Yassine İbrahim Muhammed ise müfredatta yer alan kelimelerin öğrenimi ile ilgili bilgilendirme yaptı.