HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Teknik Bilimler MYO Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
1 Ekim 2018, Pazartesi
Teknik Bilimler MYO Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, 27 Eylül tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Ali Ersöz ve öğretim elemanları katıldı.

Doç. Dr. Mustafa Ali Ersöz toplantıda 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında yapılması planlanan çalışmaları anlattı.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, meslek yüksekokullarının iş dünyasının ve sanayinin ihtiyaç duyduğu kaliteli ara eleman ihtiyacını karşılama noktasında önemli görevleri olduğuna dikkat çekerek bu yıldan itibaren Meslek Yüksekokullarımızın bazı programlarında ‘İşletmelerde Mesleki Eğitim Programını’ başlatacaklarını belirtti. Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve ön lisans programlarında, öğrencilerin 3 dönem okulda teorik eğitim alacaklarını, son dönemde ise özel sektör ve kamuya ait işyerlerinde çalışacaklarını söyleyen Prof. Dr. Savaş, “Uşak Organize ve Sanayi Bölgelerimizdeki işletmeler, öğrencilerimizi eğitimlerinin son döneminde işletmelerinde çalıştıracaklar. Dileyen öğrencilerimiz bu eğitimlerini memleketlerinde ya da diğer illerimizde de yapabilecekler. Sigortalarını biz yapacağız, ücretlerini işletmeler ödeyecek. Böylece okulda teorik olarak aldıkları eğitimi uygulamada pekiştirecek ve deneyim kazanacaklar. Mezun olduklarında da iş sahibi olabilecekler. İşletmelerde Mesleki Eğitim programımızı lisans bölümlerindeki öğrencilerimiz için de uygulayacağız.” dedi.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.