Ana Sayfa / Haberler / Rektörümüz, Eskişehir’de Seramik Alanında İncelemelerde Bulundu
14 Eylül 2018, Cuma
Rektörümüz, Eskişehir’de Seramik Alanında İncelemelerde Bulundu

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, Uşak Üniversitesi Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şirin Koçak Özeskici, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Müge Tarhan ile  Dr. Öğr. Üyesi Şefik Baran Tarhan, Eskişehir’de bulunan ve seramik alanında faaliyet gösteren, Seramik Araştırma Merkezi’ni (SAM),  SİLPO Baskı Hizmetlerini ve Serra Seramik’i ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi’nin 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması’ temalı programın Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) alanlarında pilot yükseköğretim kurumu olduğunu ve Eskişehir’de seramik alanında faaliyet gösterin kurumları ziyaret ederek değerlendirmeler yaptıkları belirtti. Uşak Üniversitesi olarak bir ilki gerçekleştireceklerini,  'Tasarım Merkezi' kuracaklarını söyleyen Prof. Dr. Ekrem Savaş “Kuracağımız tasarım merkezinde DTS alanlarında tasarım ve prototip ürünü yapıp sanayicimize vereceğiz. Seramik ile ilgili bir dizi incelemeler yapmak üzere hocalarımızla beraber Eskişehir’e geldik. Tasarım faaliyetlerinin nasıl gerçekleştirildiği, hangi alt yapıya ve insan kaynaklarına sahip oldukları, iş yönetim biçimleri hakkında değerlendirmeler yaptık.” dedi.