HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş İftarda Öğrencilerle Bir Araya Geldi
18 Mayıs 2018, Cuma
Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş İftarda Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş 17 Mayıs tarihinde Uşak Üniversitesi öğrencileriyle iftarda bir araya geldi.

Prof. Dr. Savaş, Ramazan Ayı’nın ülkemiz ve İslam Alemi için hayırlara vesile olmasın diledi. Ramazan Ayı’nın dünyanın farklı yerlerinde zulüm altında olan Müslümanların ve tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Ramazan’a çok buruk girdik. ABD’nin, Kudüs’te kendisine yer tutma içine girmesi neticesinde, maalesef 60’nın üzerinde Filistinli kardeşimiz şehit oldu. 3 bin Filistinli kardeşimiz ise yaralandı. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele etsin. Allah yaralı kardeşlerimize de acil şifalar versin.” dedi.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ilk kıblesi olduğuna dikkat çekerek, “Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemiz. Bu yüzden çok önemlidir. Maalesef bugün zalimlerin zulmü altında. 5 milyon İsrailli, 1,5 milyar Müslüman’dan daha galip duruma geldi, “Neden?” diye düşünmek lazım. Biz sahip olduğumuz değerleri uygulayabilirsek, dünyada kimse bizi tutamaz. “İki günü eşit olan ziyandadır” diyor Peygamberimiz. Belki başkalarının malına canına kastetmedik, ama çalışma kısmında eksik kaldık. Ayrıca entrika ve oyunlarla bu ülkeyi parçalamak ve bölmek istediler. Hala da istiyorlar. Kimse kusura bakmasın yedirmeyiz. Kimsenin buna gücü yetmeyecek. Bizlere ve siz gençlere çok büyük görevler düşüyor. Bizler sizi çok iyi yetiştirmek zorundayız. Sizler de kendinizi çok iyi geliştirmelisiniz. 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’sini sizler şekillendireceksiniz, lütfen çok çalışın.” şeklinde konuştu.

Geçmişle mukayese edildiğinde, bugünlerin ülkemiz için cennet sayıldığını belirten Prof. Dr. Savaş, “Ben 1975-1980 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde öğrenciydim. Sabah evden çıktığımda akşam eve döneceğimin garantisi yoktu. Çünkü oyun kurucular ülkemizin gençlerini sağcı, solcu diye ayırmışlardı. Bir numaralı silahı solcuya, iki numaralı silahı sağcıya satmışlar, gençlerimizi birbirine kırdırmışlardı. Ama çok şükür bütün bu oyunları Türk Devleti her zaman bertaraf etmiştir. Farklılıklarımız olacak. Bu farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Biz Türkiye’yiz. Her zaman da öyle olacağız.” dedi.

Gençlerin, Türkiye’yi daha da ileri taşıyacağının altını çizen Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Ülkemiz için, dünyadaki mazlumlar için daha çok çalışacaksınız. Başarılara imza atacaksınız. İçinizde mezun olacak öğrencilerimiz var. Yolları, bahtları açık olsun. Sınav dönemine giriyoruz. Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyorum. Göreve başlayalı 5 ay oldu. Gün ve gün Uşak Üniversitesi’ni daha ileriye taşımak için sizlere söz veriyorum. Sizden ricam lütfen görüş, öneri ve şikayetlerinizi bana iletin. Çünkü sizlerin düşünceleri bizim için önemli. Sizlerle değişik vesilelerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Hepinize sağlık, afiyet diliyorum. Ramazan ayımız hayırlara vesile olsun.” dedi.

İftar yemeğine, Rektör Yardımcıları ve Fakülte Dekanları da katıldı.