Ana Sayfa / Haberler / Osmanlı Arşiv Belgelerinde Hat Uygulamaları - Antetler Sergisi Açıldı
8 Mayıs 2018, Salı
Osmanlı Arşiv Belgelerinde Hat Uygulamaları - Antetler Sergisi Açıldı

Proje Yürütücülüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Akdağ’ın yaptığı ve Hazırlama Kurulunda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Sezer ve Öğretim Görevlisi Yeşim Aksoy Şaştım’ın yer aldığı Osmanlı Arşiv Belgelerinde Hat Uygulamaları – Antetler Sergisinin açılışı 4 Mayıs 2018 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında gerçekleştirildi.

Açılışa Rektör Vekili Prof. Dr. Adem Duru, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Sezer, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Savaş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dr. Öğretim Üyesi Hasan Akdağ Tanzimat sonrası Osmanlı Devlet bürokrasisinin yazışmalarında kullandığı kağıtların sağ üst köşesinde yer alan antetlerin, devrin önemli hattatlarına yazdırıldığını belirterek sergide bu hatlardan 64 eserin yer aldığını söyledi.

Osmanlı Arşiv Belgelerinde Hat Uygulamaları – Antetler Sergisi 10 Mayıs 2018 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.