HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Garblılaşmanın Neresindeyiz? : Basımının 60. Yılında Mümtaz Turhan'ın Büyük Eseri Konferansı Gerçekleşti
20 Nisan 2018, Cuma
Üniversitemizde Garblılaşmanın Neresindeyiz? : Basımının 60. Yılında Mümtaz Turhan'ın Büyük Eseri Konferansı Gerçekleşti

Üniversitemiz tarafından Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Forumu Akademi Konferansları kapsamında 19 Nisan 2018 tarihinde "Garblılaşmanın Neresindeyiz?: Basımının 60. Yılında Mümtaz Turhan'ın Büyük Eseri" adlı konferans Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezimizde gerçekleştirildi.

Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, TÜBA Başkan Yardımcısı Ahmet Nuri Yurdusev, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Karahan ile Prof. Dr. Adem Duru, Genel Sekreter Vekili İbrahim Çalış, konuşmacı Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Aytürk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, TÜBA’nın Türkiye’nin en seçkin bilim yuvası olduğunu belirterek başta TÜBA Başkan Yardımcısı Ahmet Nuri Yurdusev olmak üzere TÜBA Üyesi ve Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Aytürk’ü üniversitemizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Her ay alanında birikim sahibi olan hocaları Uşak Üniversitesi’ne davet ettiklerine dikkat çeken Rektörümüz “Öğrencilerimizin ufkunu açacak ve feyz almalarını sağlayacak bu tür konferansları düzenlemeye devam ediyoruz. 8 Mayıs 2018 tarihinde de “Gençlik ve Girişimlik” konulu bir konferans gerçekleştireceğiz. Hepinize konferansa katılımınız için teşekkür ediyorum.”dedi.

TÜBA Başkan Yardımcısı Ahmet Nuri Yurdusev ise Türkiye Bilimler Akademisi hakkında bilgi vererek, Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programından (TÜBA-GEBİP) bahsetti. Ahmet Nuri Yurdusev, TÜBA’nın matematikçi olan tek asil üyesinin Prof. Dr. Ekrem Savaş olduğuna dikkat çekerek Uşak Üniversitesi’nin Rektörü olmasının bir şans olduğunu söyledi.

Konferansın konuşmacısı Doç. Dr. İlker Aytürk sunumunda, Prof. Dr. Mümtaz Turhan’ın hayatından bahsederek basımının 60. yılı olan “Garblılaşmanın Neresindeyiz” adlı kitabı hakkında bilgi verdi.

Konferans, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ve TÜBA Başkan Yardımcısı Ahmet Nuri Yurdusev’in Doç. Dr. İlker Aytürk’e üniversitemiz adına teşekkür belgesi ve plaket vermesi ile son buldu.