HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Rehberlikte Yeni Yaklaşımlar Konuşuldu
16 Nisan 2018, Pazartesi
Üniversitemizde Rehberlikte Yeni Yaklaşımlar Konuşuldu

Uşak Üniversitesi, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kanyon Okulları işbirliği ile 16 Nisan 2018 tarihinde Rehberlikte Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen çalıştaya Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Savaş, Uşak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Akyay, Kanyon Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Servet Rüştü Karahan, akademisyenler, ilimizde görev yapan rehber öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş çalıştayın açılış konuşmasında okullardaki rehberlik çalışmalarının öğrenci davranışları üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti. Üniversitelerin temel görevinin ülkemizin ihtiyacı olan donanımlı öğrenciler yetiştirmek olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş üniversitelerin bulundukları ilin ve bölgenin problemlerine çözüm olacak bilgiyi üreterek şehrin sosyo-ekonomik ve kültürel olarak kalkınmasına katkı sunmak gibi önemli görevlerinin de olduğunun altını çizdi. Uşak Üniversitesi’nin paydaşlarıyla zaman zaman bir araya geldiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Üniversitemiz deri, tekstil ve seramik sektörlerinde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programının pilot üniversitesidir. Konuyla ilgili seramik, deri ve tekstil sektöründeki iş adamı ve sanayicilerimizi üniversitemizde ağırladık. Onlara sorunlarının ne olduğunu sorduk ve çözüm konusunda neler yapacağımızı anlattık. Uşak Üniversitesi olarak ülke kalkınması için üniversite-sanayi işbirliğini geliştirme noktasında çalışmalar yapmaktayız. Üniversiteler bilgi üreten kurumlardır ve biz üniversite olarak bilgimizi tüm paydaşlarımızla paylaşacağız. Biliyorsunuz Silikon Vadisi, Stanford Üniversitesi’nden mezun olanların kurdukları şirketlerden oluşuyor. Bizim de hedefimiz ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacak, bilgili ve donanımlı nesiller yetiştirmektir. Gelişmiş ülke olmak için hepimize görev düşmektedir. Ülkemizin birlik ve beraberliği için canını feda eden şehitlerimize layık olmak için biz de çok çalışarak üstümüze düşen görevi yapmak zorundayız. Bu anlamda üniversitemiz, paydaşlarımızla bir araya gelmeye devam ediyor.  Bugün de Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikteyiz. Rehberlikte Yeni Yaklaşımlar adlı çalıştayın gerçekleşmesine vesile olan Kanyon Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Servet Rüştü Karahan’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimize her konuda yol gösterici olmaktadır. Üniversitede alınan bilgilerin yanında hızla değişen dünyada yeni bilgilere ve yeni yaklaşımlara ihtiyaç duyulmaktadır. Dolayısıyla bugün ki çalıştayın rehber öğretmenlerimiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Katılan ve destek olan herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”dedi.

Kanyon Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Servet Rüştü Karahan ise başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederek okullardaki rehberlik faaliyetlerinin öğrencinin başarısındaki öneminden bahsetti.

Açılış konuşmalarının ardından, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ali Serdar Sağkal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleş Eğitim Fakültesi PDR Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hatice İrem Özteke Kozan ve Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ali Karababa sunumlarını gerçekleştirerek rehber öğretmenlerin sorularını cevapladılar.

Uşak Üniversitesi’nde gerçekleşen sunumların ardından Kanyon Kolejinde devam eden çalıştayda Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Ebru İkiz ve Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Mert sunumlarını yaparak soruları cevapladı.