Ana Sayfa / Haberler / Öğrenci Konseyinden Kudüs’e Ziyaret
19 Mart 2018, Pazartesi
Öğrenci Konseyinden Kudüs’e Ziyaret

Öğrenci Konsey Başkanı Taha Koyuncu, Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV) aracılığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Projesi olan “Mescid-i Aksa’dan Mescid-i Aksa'ya ADALET”programı kapsamında 4 günlük Kudüs ziyaretinde bulundu.

Program kapsamında farklı üniversitelerden 50 öğrenci ile Kudüs’e giden Taha Koyuncu ziyaret hakkında verdiği bilgide “Tel Aviv’ve indikten sonra her yerde Türk vatandaşlara karşı yapılan zorluk ve yıldırma çabalarını gördük. Çünkü bizim ziyaretimizden rahatsız oluyorlar. Havaalanında 7 arkadaşımızı sorguya aldılar.  Bir arkadaşımız deport edilerek ilk uçakla tekrar Türkiye’ye gönderildi. Yapılanların keyfiyetten başka hiç bir dayanağı yok. Sonrasında Yaffa’da bulunan Osmanlı zamanında yapılan cami ve Sultan Abdülhamid Han’ın yaptırdığı saat kulesini gördükten sonra Kudüs’e geçtik. Her yerde işgalin kokusu var. Şehrin her yerinde utanç duvarları adeta insanın kanını donduruyor. Her yerde İsrail polisi ve askeri var. Aksa'ya girerken bile Türk vatandaşı olduğumuz için ekstra bir kontrol gereği duyuyorlar. Biliyorlar ki bizim çok güzel bir tarihimiz var ve bundan dolayı çok korkuyorlar. Kubbet-üs Sahra ve Mescid-i Aksa’yı ziyaretimizin ardından Zeytin Dağı ve El-Halil şehrini ziyaret ederek burada bulunan peygamberlerin makamlarını ziyaret ettik. Oralarda bulunan Müslüman kardeşlerimizin ağzından düşmeyen tek şey ise  Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan duaları. İstedikleri tek şey 100 yıl önce bizde olan sancağı tekrar almamız ve Aksa’da hep beraber fetih namazını kılmak. 4 günlük program çok güzel geçti elhamdülillah. Bundan sonra anladım ki Kudüs için daha çok çalışmak gerekiyor ve gençler olarak elimizden ne geliyorsa fazlasını yapmak için söz verdik.” dedi.