HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
15 Mart 2018, Perşembe
Üniversitemizde 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan, Konya Farabi Hastanesi Baş Hekimi ve Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cevat Özpınar, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan, Tıp Bayramının tarihi süreci hakkında bilgi vererek, Tıp Fakültesi’nin her geçen gün geliştiğini ve çağdaş tıp eğitimi vermeyi ana görev bildiğini söyledi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş ise 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak fakültemizin tıp alanında önemli gelişmeler gösterdiğini söyledi ve büyük fedakârlıklarla gayretlerle, sabırla, metanetle, merhametle hastalarımıza hizmet eden çok değerli doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ise yaptığı konuşmada Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Türkiye’nin örnek yeni nesil tıp fakültesi olma yolunda önemli bir misyonu bulunduğunu ve bu misyonu gerçekleştiren akademik vizyona sahip olduğunu söyleyerek 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Tıp Bayramı programının konuk konuşmacısı Konya Farabi Hastanesi Baş Hekimi ve Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cevat Özpınar sunumunda tıp alanında ülkeler arası karşılaştırmalar yaparak son yıllarda ülkemizde sağlık alanında gerçekleşen gelişmeleri aktardı. Prof. Dr. Cevat Özpınar sohbet havasında gerçekleştirdiği konuşmasını esprilerle süsleyerek Tıp Fakültesi öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

 

Prof. Dr. Cevat Özpınar’a sunumunun ardından Vali Yardımcısı Sait Topoğlu tarafından üniversitemiz adına teşekkür belgesi verildi.

Tıp Fakültesi kadrosuna yeni katılan öğretim üyelerine akademik binişlerinin giydirilmesi ve Kanyon Koleji öğrencilerinin “Çocuk Gözüyle Doktorlar” adlı serginin gezilmesinin ardından program sona erdi.