HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektörümüz, Binicilik ve Cirit Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Satranç Topluluğu ve USDEM’in Atölyelerini Ziyaret Etti
5 Mart 2018, Pazartesi
Rektörümüz, Binicilik ve Cirit Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Satranç Topluluğu ve USDEM’in Atölyelerini Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Adem Duru, Binicilik ve Cirit Topluluğu Okçular Talimhanesini, Tiyatro Topluluğu Atölyesi, Satranç Topluluğu Odası, Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Dans Etkinlik ve Müzik Birimi (USDEM) Atölyesi açılışına katılarak Öğrenci Konsey Başkanlığını ziyaret etti.

Rektörümüz ilk olarak Uşak Üniversitesi Binicilik ve Cirit Topluluğu Okçular Talimhanesini ziyaret ederek bilgi aldı. Ziyaret sırasında ok atışı denemesi yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş “At biniyorum ama ilk defa ok atışı yapıyorum. Binicilik ve Cirit Topluluğumuzu tebrik ediyorum. Binicilik, cirit ve ok bizim ata sporlarımız. Toplamda 3 bin üyesi ve aktif 150 üyesi olan topluluğumuzun kültürümüzü yaşatacak ve ileriki nesillere aktaracak çalışmalarını yürekten destekliyoruz. Bu bağlamda  Üniversitemiz Binicilik ve Cirit Topluluğu’na çalışmalarında başarılar diliyorum.”dedi.

Binicilik ve Cirit Topluluğumuzun Okçular Talimhanesinin ziyaretinin ardından Tiyatro Topluluğumuzun Atölyesinin açılışına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, öğrencilerimizin sanatın dallarına ilgi duymasının önemli olduğunu söyledi. Uşak Üniversitesi Tiyatro Topluluğunun 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde bir oyun sergileyeceğini belirten Rektörümüz herkesi tiyatro oyununu seyretmeye davet etti.

Tiyatro Topluluğu Atölyesinin açılışının ardından Rektörümüz, Satranç Topluluğumuzun Satranç Odasının açılışını yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, satranç oyununun bugünkü adını almasının, MS 3. - 4. yüzyıllarda Hindistan'da, oyuna Çaturanga denmesi ile başladığına dikkat çekerek “ Satranç oyunu süratli, doğru  ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla  yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. Stratejik düşünmeyi sağlar. Bu açıdan olabildiğince küçük yaştan itibaren öğrenilmesinde fayda vardır. Üniversitemizin Satranç Topluluğunun odasını açmaktan mutluluk duyuyoruz. Hayırlı olsun.”dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş daha sonra USDEM’in çalışmalarını yürüttüğü müzik odasının açılışını yaptı. USDEM hakkında bilgi alan Rektörümüz, müziğin toplumsal işlevine dikkat çekti ve üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan USDEM Biriminin üniversitemiz kültür, sanat faaliyetleri başta olmak üzere, bilimsel etkinliklerde, şenlik ve organizasyonlarda, dans ve müzik sanatlarının yer alması talep edilen diğer faaliyetlere katkı sağlamasının önemli olduğunu ifade etti.

Açılışların ardından Öğrenci Konsey Başkanlığını ziyaret eden Rektörümüz bir süre öğrencilerle sohbet etti.