HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Öğrenci Topluluklarımızla Bir Araya Geldi
23 Şubat 2018, Cuma
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Öğrenci Topluluklarımızla Bir Araya Geldi

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Rektör ve Öğrenci Toplulukları Buluşması’’ adlı program, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Metin Gümüş ve Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Adem Duru, Öğrenci Konseyi Başkanı Taha Koyuncu, üniversitemiz öğrenci toplulukları danışman öğretim üyeleri ve topluluk başkanı öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş programda yaptığı konuşmasında öğrenci topluluklarının üniversiteler için önemine dikkat çekerek “Sizler bu üniversite içerisinde birer sivil toplum kuruluşu gibisiniz. Bu açıdan baktığımızda sizin fikirleriniz, yapacağınız çalışmalar ve etkinlikler önem arz etmektedir. Sizlerin bizden daha zeki, daha çalışkan ve daha başarılı olduğunuzu düşünüyorum. O nedenle sizlerden gelecek her teklif benim için önceliklidir.’’dedi.

Gelişen teknolojinin gerekliliklerine ülke ve üniversite olarak yetişebilmek için çaba göstermemiz gerektiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş konuşmasında şunları aktardı: “Biz çocukken büyüklerimize şunu söyle yapsak iyi olmaz mı dediğimizde bize ‘Otur oturduğun yerde başıma icat çıkarma.’derlerdi. Ancak bizim icat çıkaran arkadaşlara ihtiyacımız var, siz topluluklarımızdan icatlar bekliyoruz. Hem kampüsü geliştirecek hem ülkeyi geliştirecek yeni fikirler bekliyoruz. Mesela Robot Topluluğumuz var, bu topluluğumuzdan çok şey bekliyoruz. Önümüzdeki süreç robotlar devri olacak. Çünkü robotlar yapay zekayla hem öğrenme hem öğretme yeteneğine sahip olacaklar. Biliyorsunuz 7 Mart Çarşamba günü ‘Endüstri 4.0’ adlı bir konferans düzenliyoruz. Bu konferans öğrencilerimiz için son derece önemli. Marmara Üniversitesinden bir profesör arkadaşımız gelecek, katılmanızı tavsiye ederim. Değerli öğrenciler, sizler bizim için önemlisiniz, bu ülkenin geleceği için önemlisiniz, biz sizi iyi bir şekilde yetiştirmek zorundayız ve biz size üniversite olarak ancak yüzde 30 civarında bilgi yükleyebiliriz geri kalan yüzde 70’ini siz okuyarak ve çalışarak kazanacaksınız. Lütfen sosyal medyadan uzak durunuz, sabırlı olunuz ve çok kitap okuyunuz. Sosyal medya kısa zamanda sonuca götürdüğü için insanları sabırsız yapıyor. Ama bir kitabı okumak için bazen 3 gün bazen 4 gün sabretmeniz gerekiyor o nedenle bol bol kitap okuyun. Haftada 1, ayda 4 kitap okumanız gerekli diye düşünüyorum. Tüm bunları yaparken bir yandan da bu ülkenin değerlerini kaybetmemeniz lazım. Türk Milleti olarak biliyorsunuz, Çanakkale Savaşında 250 bin Sarıkamış’ta ise 90 bin şehit verdik. Yani bu ülke bu günlere kolay gelmedi ve biz o şehitlere layık olmazsak Cenab-ı Hak bize bunun hesabını sorar. Bugün burada rahat şekilde oturabiliyorsak, sınır ötesinde bugün çarpışıp şehit düşen erlerimize layık olmak zorundayız. Onlar orada bizler için canlarını verirken burada da bizler onlara layık olmak zorundayız. Çalışacaksınız çünkü çalışmaktan kimse ölmemiştir. Hiç çalışmaktan ölen bir kişi duydunuz mu? Lütfen bu ülkenin değerlerine layık olun, bu ülkenin yeteri kadar düşmanı var. Millet olarak sırt sırta olursak gelişmek bizim için kolay olur. Derslerinizde başarılı olacaksınız çok başarılı olacaksınız ki geleceğiniz de başarıları olsun. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”