HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Mühendislik Fakültesi Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı
16 Şubat 2018, Cuma
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Mühendislik Fakültesi Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, 15 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Menderes Levent, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Soner Şeker, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Duru ve fakülte öğretim elemanları katıldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Menderes Levent, toplantıda Mühendislik Fakültesi hakkında bilgi vererek, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarı Yılında gerçekleşen akademik faaliyetlerden bahsetti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ise yaptığı konuşmada akademik çalışmaların arttırılması konusunda temennilerde bulunarak şunları söyledi: “Mühendislik Fakültesi üniversitenin temel taşlarından birisidir. Mühendislik ülkemizin de temel taşlarından birisidir. Üretim için mühendislik gerekiyor, temel bilimler gerekiyor. Temel bilimlere sahip olmayan ülkeler gelişmiş ülkeler kadar ilerleyemezler, gelişmekte olan ülkeler kategorisinde kalmaya mahkûmdurlar. O nedenle biz Mühendislik Fakültesine son derece önem veriyoruz. Mühendislikte ve temel bilimlerde çalışmalar yapmak önemlidir ve uluslararası alanda yayınlar yapmak gerekiyor. Biliyorsunuz üniversitemiz sanayinin yoğun olduğu bir şehirde bulunmakta. Uşak Üniversitesi tekstil, seramik ve deri alanlarında pilot üniversitedir. O yüzden biz akademisyenlerimizden sanayiyle işbirliğini geliştirecek ciddi projeler beklemekteyiz. Sanayicilerle aşağı yukarı 5-6 kez bir araya geldik. Onlara bizlerden ne istersiniz, sorunlarınız neler diye sorduk. Biz tüm bunları yaparken öğretim üyelerimizin kendilerini değişik alanlarda geliştirmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Yani yurt dışı kaynaklarını kullanmanızı istiyoruz, değişik alanlarda çalışmalarını yapmaları için öğretim üyelerini buraya davet etmenizi istiyoruz ve aynı zamanda uluslararası kongrelere katılımınız bizim için çok önemli. Bilim insanı kendini her zaman geliştirmeli. O nedenle bizim daha çok çalışmamız lazım, üretmemiz lazım ki gelişelim. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.

Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.