HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Proje Pazarı Toplantısı Gerçekleştirildi
7 Şubat 2018, Çarşamba
Proje Pazarı Toplantısı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi’nin deri, tekstil ve seramik alanlarında bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma programı çerçevesinde pilot üniversite olması nedeniyle Uşak Valiliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Üniversitemiz koordinasyonunda Proje Pazarı Toplantısı 6 Şubat 2018 tarihinde Uşak Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Uşak Valisi Salim Demir, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Uşak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Orhan Karalar, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Namık Gök, firma temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, geçtiğimiz hafta deri, tekstil ve seramik sektörleriyle yapılan görüşme ve toplantıların akabinde, ortaya konulan çeşitli projelerin sunumları için proje pazarı toplantısında yeniden bir arada olduklarını belirterek “Uşak Üniversitesi olarak, hem şehrimizin kültürel ve ekonomik anlamda kalkınması hem de bundan böyle ortak projelerle üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirmesi en büyük arzumuz ve isteğimizdir. Bundan sonraki süreçlerde yine sizinle beraber olmaya, ortak işler yapmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz, sizlerin de daha çok üretmeniz, kazanmanız ve daha çok istihdam oluşturmanız için hep beraber proje bazında çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha beyan etmek isterim. Daha önceki toplantılarda ifade ettiğim gibi, biz size koşarak gelmek istiyoruz, siz de lütfen koşunuz ve aynı nokta buluşarak, güzel sonuçlara ulaşalım. Bu projeler bir başlangıçtır, bundan sonraki dönemlerde de aynı şekilde projeler üretmeye devam edeceğiz ve inanıyorum ki güzel sonuçlar alacağız.” dedi.

Valimiz Salim Demir ise, “hasat zamanı” olarak nitelendirdiği proje pazarında yapmış olduğu konuşmasında üniversite-sanayi buluşmasının değer ve önemliliğine dikkat çekerek “İlimizdeki sanayi ve üniversite alt yapısının, üniversite-sanayi buluşmasına Türkiye hatta belki dünya ölçeğinde uygun olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık dört yüz bin nüfusu olan Uşak ili aslında sanayi alt yapısı olarak, sanayi birikimi olarak daha büyük bir değeri ifade ediyor. Şu anda hepinizin de bildiği gibi, dokumacılığın başlangıcı, elektrikle sanayi üretimi ilkler şehri ilimizde başlamıştır. Dolayısıyla belki bir müddet yerinde saymış olabileceğini düşündüğümüz Uşak’ın mevcut durumunu daha üst seviyelere çıkarması bizlerin elindedir. Buna hem sanayicilerimizin hem de üniversitemizin hazır olduğunu görüyorum. Bugünü bir milat kabul ederek bundan sonra hem üniversitenin hem sanayinin bilgide, teknolojide ve verimlilikte daha üst seviyelere çıkması için olmazsa olmaz koşul olan üniversite-sanayi buluşmasını mutlaka en iyi şekilde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Hem mamul üretimimizi arttırmamız hem de o mamul üretimimizi markalı hale getirmemiz lazım. Oluşacak katma değer açısından baktığımız zaman markalı mamul ürünlerin değeri ve katma değeri diğer normal ürünlerle kıyaslanamayacak kadar yüksektir. Bunu da üniversite-sanayi buluşması ile gerçekleştireceğimize inanıyorum. Eğer biz devletimize, ülkemize, milletimize hizmet etmek istiyorsak bu konuda gece gündüz çalışmamız lazım. Önümüz açık. Devletimiz para yönünden, kredi yönünden hibe yönünden sanayicimize her türlü fırsatı sunuyor. Kalkınma Bakanlığımız, üniversitemize sunduğu kaynaklarla, sanayicimize hizmet etmenin, onlarla beraber iş üretmenin kapısını açmış durumda. Un var, helvayı yapacak ustada var dolayısıyla bir an önce ilimiz için en kaliteli ve dünyada rağbet görmüş bir helvayı el birliği ile yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarımız için de bu proje pazarı toplantısının bir milat olmasını diliyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından üç oturum halinde devam eden toplantının birinci oturumu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Orhan Karalar ve Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr Abdullah Dikici başkanlığında, ikinci ve üçüncü oturumları ise Yrd. Doç. Dr. Şengül Erol, Yrd. Doç. Dr. Beyhan Pamuk, Yrd. Doç. Şirin Koçak Özeskici ve Yrd. Doç. Dr Eren Öner başkanlığında yapıldı.

Proje Pazarında akademisyenlerimiz proje fikirlerini anlatarak sektör yetkilileri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Böylece akademisyenlerimizin projeleri için sektörden niyet/destek mektubu alınmasına yönelik bir ortam oluşturuldu.

haber fotoğrafları için tıklayınız