HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı
2 Şubat 2018, Cuma
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Genel Kurul Toplantısına Katıldı
Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Genel Kurul toplantısı 2 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlık odasında gerçekleşen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Duru, Dekan Prof. Dr. Ali Berktay, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Dilşen Onsekiz ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Arslan, Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seval Cömertler ve Fakülte Sekreteri Şefik Ateş katıldı.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Berktay toplantıda 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarı Yılında Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde gerçekleşen akademik faaliyetlerle ilgili bilgi vererek gelecek planlarından bahsetti.
Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ise yaptığı konuşmada mimarlığın toplumların, medeniyetin gelişimi ile ilgili önemli bir meslek olduğuna dikkat çekerek Mimarlık ve Tasarım Fakültelerinin öneminden bahsetti. Her şehirde toplumun kültürünü koruyan mimari bir yapılanma olmasının gerekli olduğunu ifade eden Rektümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ''Ben İstanbul’da bazı binaları gördüğüm zaman gerçekten üzülüyorum hiçbir anlam ifade etmeyen, şekilsiz, yüksek yüksek binalar güzellikten ve estetikten mahrum. Ülkemize gelen turistler nereyi ziyaret eder? Misal İstanbul’da, Sultan Ahmet’i gezer, Süleymaniye’yi gezer. Yani eski İstanbul’u gezmek ister bunun dışında ki yerleri tercih etmez. Eğitim-öğretimde öğrenciye bu estetiği verebilmek lazım. Ben zaman zaman öğrenci arkadaşlarla konuşuyorum, sizden bir tane Mimar Sinan çıkmalı diyorum. Görüyoruz ömrüne o kadar eseri sığdırabilmiş bir insan. Demek ki insan isterse yapabiliyor. Bugün nerede estetik bir köprü görseniz, güzel bir cami, bir kervansaray görseniz Mimar Sinan’ı görürsünüz yahut talebelerini. Taç Mahal'i çokça ziyaret ettim.Bunu yapan mimar ömür boyu övünse hakkıdır diye düşünüyorum. Taç Mahal'in mimarı, Mimar Sinan'ın öğrencilerinden Mehmet İsa Efendi'dir.Ona yardım eden Semetkantlı Mimar Muhammed Şerif Efendi'dir. Yazılarını İstanbul'dan getirilen Hattat Settar Efendi yazmıştır. Özetle Dünya'nın 7. harikası olarak seçilen Taç Mahal Osmanlı mimarlarının ve Koca Sinan'ın talebelerinin eseridir. Mimar Sinan’ın yaptığı her eserde müthiş bir simetri var, matematiği çok iyi kullandığı için bu kadar güzel eserler ortaya çıkıyor. Ben öğrencilere 3 M’nin çok önemli olduğunu anlatırım; Müzik, matematik ve mimarlık. Eğer matematiği çok iyi biliyorsanız hem iyi bir mimar hem de iyi bir müzisyen olmanız mümkündür. Mimarlık çok önemli bu yüzden iyi bir eğitimin yanı sıra bursta vermemiz lazım. Dekanımıza, fakültemizin akademisyenlerine ve idari personeline başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. İmkânlar ölçüsünde destek için her zaman buradayım. Biz çalışan kişileri sırtımızda taşırız.''dedi.
Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.