HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde "Dünden Bugüne Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri ve Geleceği" Konulu Konferans Gerçekleştirildi
21 Aralık 2017, Perşembe
Üniversitemizde "Dünden Bugüne Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri ve Geleceği" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Avrupa Birliği Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü tarafından "Dünden Bugüne Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri ve Geleceği" başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan konferansa Avrupa Birliği Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cemil Ertuğrul, konuşmacı Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Yaşar Uysal sunumunda ekonomik birliklerin oluşumu ve şartları, Avrupa Birliği'nin tarihsel süreci ve Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri hakkında bilgiler vererek özellikle Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri müzakere süreci hususundaki zorluklar üzerinde ve söz konusu zorlukların aşılması yolunda öneriler sundu.

Konferans Prof. Dr. Cemil Ertuğrul’un, Prof. Dr. Yaşar Uysal’a üniversitemiz teşekkür belgesini takdim etmesiyle son buldu.