KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / YÖK Üstün Başarı Ödülleri 2018 Yılı Başvuruları Başladı
13 Nisan 2018, Cuma
YÖK Üstün Başarı Ödülleri 2018 Yılı Başvuruları Başladı

Yeni YÖK olarak geçen yıl uygulamaya koyduğumuz YÖK Üstün Başarı Ödülleri’nin 2018 yılı için başvuru süreci başlamıştır. Geçen yıl, YÖK tarihinde bir ilk olan, özgün nitelikteki ödüllere yoğun bir ilgi olmuş ve ödüller Külliye’de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tevdi edilmiştir. YÖK Üstün Başarı Ödülleri, Bireysel ve Kurumsal olmak üzere iki kategoride verilmektedir. Bireysel ödüller başlığı altında, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç farklı alanda Yılın Doktora Tezi Ödülü verilmekte olup; doktora sahibi ile danışmanı birlikte aday olabilmekte ve birlikte ödüllendirilmektedir. Son dönemde doktoraya özel bir önem veren Kurulumuz, bu ödül ile hoca öğrenci ilişkisinin önemine dikkat çekmeyi hedeflemiştir. Kurumsal Ödüller başlığında ise Topluma Hizmet Ödülü, Uluslararası İşbirliği Ödülü, Üniversite- Sanayi İşbirliği Ödülü ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü olmak üzere dört ayrı kategoride ödüller verilmektedir. Kurumsal ödüllerle, son dönemde gerçekleştirdiğimiz yenilikçi çalışmalar ile de uyumlu olarak iyi uygulamaların teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılmasını hedefledik.

Başvuru şartları ile ilgili bilgiler http://odul.yok.gov.tr adresinde mevcuttur.

Başvuru sürecinin başladığını ve 2018 yılı için son başvuru tarihinin 4 Haziran 2018 olduğunu hatırlatmak isterim.

Selam ve sevgilerimle,

Yekta SARAÇ