KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu 2019-2020 Burs Başvurusu
26 Mart 2018, Pazartesi
Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu 2019-2020 Burs Başvurusu

Değerli Mezunlarımız;

Size bu mesajı Komisyonumuzun, Yüksek Lisans, Doktora Bursları ve 2015 yılında Nobel Kimya ödülüne sahip olan Prof. Dr. Aziz Sancar ile yaptığımız anlaşma ile başlatılan özel doktora burs programı hakkında bilgi vermek amacıyla gönderiyoruz.

Bu 3 burs programının son başvuru tarihi 9 Nisan 2018'dir ve bursları almaya hak kazananlar ABD’deki eğitimlerine 2019-2020 akademik yılı Güz döneminde başlayacaklardır.

Yüksek Lisans Bursumuza lisans 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile mezunları başvuru yapabilirler. Doktora ve Fulbright-Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Burslarımıza ise yüksek lisans yapmakta olan öğrenciler ya da mezunları ile lisans 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile mezunları başvuru yapabilirler.

Burslarımız klinik alanlar hariç her alanda verilmektedir. Fulbright-Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora burs programına ise Biyoloji (Hücre Biyolojisi, Mikrobiyoloji, kanser Biyolojisi, vb.), Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimya, Kimya Mühendisliği, Biyokimya, Biyofizik ve Biyomedikal Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrenciler ya da bu bölümlerden mezun olmuş kişiler başvuru yapabilmektedirler.

Burs başvurusu ile ilgili detaylı bilgiye web sitemizde http://fulbright.org .tr/burslarimiz-ve-hizmetlerim iz/ sayfasında Öğrenci Bursları başlığı altından ulaşılabilinir.

Başvuru yapacak kişiler başvuru süreci ile ilgili sorularını Eğitim Danışmanlığı Birimimize advising@fulbright. org.tr veya fulb-ist@fulbright .org.tr e-posta adreslerini kullanarak iletebilirler.

Burs posterlerinin elektronik kopyalarını ekte iletiyoruz.

Fulbright Yüksek Lisans, Doktora ve Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora  burslarına  başvuru yapabileceğini düşündüğünüz ve sizin gibi Fulbright bursundan faydalanmasını uygun gördüğünüz başarılı öğrencilerinize ve/veya mezunlarınıza bilgi verebilirseniz çok seviniriz.

Saygılarımızla,

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu