HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi, Meslek Yüksekokullarının Akreditasyonu İçin Çalışmaya Başladı
11 Mayıs 2024, Cumartesi
Uşak Üniversitesi, Meslek Yüksekokullarının Akreditasyonu İçin Çalışmaya Başladı

Uşak Üniversitesi Meslek Yüksekokulları, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından akredite olmak için çalışmalara başladı.

Daha önce İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin 7 programı FEDEK'ten, Eğitim Fakültesinin 2 programı EPDAD'tan akreditasyon belgesi alan Uşak Üniversitesi, bünyesindeki meslek yüksekokullarının akreditasyonlarını tamamlamak için çalışmaya başladı. Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Kenan Taş’ın başkanlığında yapılan toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Lütfi Özav ile Prof. Dr. Osman Birgin’in yanı sıra meslek yüksekokulu yöneticileri, ilgili birimlerden görevli akademisyenler katıldı.

Bölümlerin akreditasyonunun üniversiteye ve öğrenciye katkılarını anlatarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Taş, akreditasyon çalışması için izlenecek yol haritasını katılımcılarla paylaştı. Toplantıda başvuru öncesinde ve sonrasında yapılacaklarla ilgili ayrıntılı planlama yapıldı.

Prof. Dr. Kenan Taş, “Her akredite olan bölümümüzü hem YÖK’e hem de ÖSYM’ye bildiriyoruz. Bu akreditasyon hem öğrenciler bizi tercih ederken bizi bir adım öne çıkarıyor hem de öğrencilerimize mezuniyet sonrasında tercih edilirlik ve dünyada tanınırlık sağlıyor. Fakültelerimizden mezun olan öğrencilerimiz gibi meslek yüksekokullarımızdan mezun olan öğrencilerimizin de bu ayrıcalığa sahip olmasını istiyoruz. Bu yüzden Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından akredite olmak için çalışmalarımıza başladık’’ dedi.

Toplantı meslek yüksekokullarından gelen soruların cevaplanması ile son buldu.