HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / “Hazır Giyim ve Moda Sektöründe Dijitalleşme ve Akış Yönetimi” Konuşuldu
3 Mayıs 2024, Cuma
“Hazır Giyim ve Moda Sektöründe Dijitalleşme ve Akış Yönetimi” Konuşuldu

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Merkezi tarafından düzenlenen “Hazır Giyim ve Moda Sektöründe Dijitalleşme ve Akış Yönetimi” başlıklı söyleşi Uşak Üniversitesi Youtube kanalında gerçekleştirildi.

Programda, Polytropon Pazarlama ve Satış Müdürü Rıza Temel, Polytropon CAD Sistemleri Uzmanı Özlem Albayrak, Polytropon Moda Çözümleri Satış Danışmanı Serdar Önal ve Polytropon Yazılım Danışmanı Ercan Eriş dinleyicilerle buluştu.

Programın başlangıcında Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Merkezinin çalışma şeklinden ve sektöre katkılarından bahseden DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner, “Bugün burada olup bize destek olduğunuz için çok teşekkür ederiz. Biz DTS Tasarım Merkezi olarak yeni bir oluşumu temsil ediyoruz. Kamuda özel sektör mantığıyla çalışan bir tasarım merkeziyiz. Ekibimizde deri, tekstil ve seramik alanında mühendis ve tasarımcı arkadaşlarımız var. Mesaimizin tamamını sektörle işbirliği üzerine yapılacak çalışmalar üzerine harcıyoruz. Bu anlamda sektörle birlikte geliştirdiğimiz projeler, sektöre sunduğumuz tasarımlar, sektöre sunduğumuz üretime yönelik çözümler oluyor. Bizi ayrıştıran nokta da biraz daha dijital çözümlerimiz. Biz kuruluş amacı olarak misyon Üniversitesi olduğumuz için ilk kuruluştan itibaren hem ekibimizi hem de altyapımızı üç boyutlu tasarıma, dijitalleşmeye ve eski ağır üretim tekniklerinden çıkıp daha hızlı çözümler sunabilen dinamik bir yapıya kavuşturmaya çalıştık.” dedi.

DTS Tasarım Merkezi Tekstil Birimi Tasarım Uzmanı Öğr. Gör. Fatih Aytekin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Rıza Temel tarafından “Browzwvar 3D ve Dijital kütüphane”, Özlem Albayrak tarafından “Polypattern 2D CAD Sistemleri”, Serdar Önal tarafından “PolyOrganize PLM” ve Ercan Eriş tarafından “Orbitvu Ürün Fotoğrafçılığı” konularında dinleyicilere önemli bilgiler aktarıldı.